Hopp och lek

Dan före dopparedan ska man ha kul! Eftersom det är plusgrader och vi fortfarande inte plockat in alla hinder från banan så bestämde Tell och jag gemensamt att vi skulle ha hopp och lek idag! 😊

Hästrackan var så himla glad över detta upptåg, plus att det blåste halv storm, så vi fick ta fem varv i galopp på spåret i båda varven för att få ut den värsta springabstinensen. Skönt att vi har stor bana! Sen tog vi några skutt över ett litet hinder på volten, och nåt med lite längre anridning. Mattens mål med det hela var att ha kul, och att komma rätt på hindret varje gång! Framåtlägen eller lite vänta var okej, inte bromsalägen eller ”undrar när hästrackan har tänkt hoppa egentligen-lägen”.

Tell var helt med på det här med framåt, men efter några skutt (över den hisnande höjden 50 cm) fick det bli lite volter och cavaletti igen för den arma matten höll på att hamna ute på en åker. Bromsen funkade sådär kan vi säga. 😉 Men kul hade vi! 😁

Vi avslutade med en liten bana och en studsserie som vi guppade igenom hur bra som helst och sen var det fem korta galoppsprång till ett miniräcke. Det gick så bra så jag satte upp räcket till 90 och sen red vi det på fyra normala istället. Tell hoppade 1,30 för säkerhets skull och bjöd på ett bonusbocksprång efter det. Där fick jag för att jag var så lat och inte tog på martingalen.. Inget att hålla mig i! Haha..

Så skönt att släppa alla krav ibland och bara ha roligt med sitt djur! Vi var riktigt nöjda med oss själva efteråt och belönade oss med massor av godis.

GOD JUL PÅ ER! ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s