Inomhusterräng hos Algotssons

Så, nu har jag lite mer tid att skriva! Jag har även lyckats återuppliva min mobil som dog av kylan igår. Men den var stendöd i nästan ett dygn!! Haha.. 🙂

Tell och jag har alltså varit på kurs i två dagar hemma hos Algotssons i Körningsven. Det har varit helt otroligt kul och lärorikt! Dag två var det även en clinic där Sara och Linda red. Det var jättemycket folk, vi drack glögg och hade det mysigt i kylan och sen var det öppet stall. Kan man bli starstruck av en häst så blev jag det av Lindas Bullen, dvs Stand By Me som han egentligen heter. Gud vad jag har hejat på det ekipaget många gånger, och vilken häst det är! Nu är han 25 år och ser hur fin ut som helst. Han har det gott och lever ett härligt pensionärsliv. Linda varnade för att han kunde vara lite sur, men han älskade all uppmärksamhet och fick nog mest gotte av alla hästarna i stallet! ❤ Här kommer lite bilder från clinicen och stallvisningen. De har verkligen en superfin och mysig anläggning, riktig Smålandsstyle! 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Okej. Ridningen då? Första dagen trodde jag att vi mest skulle köra markarbete, mjuka upp hästarna ordentligt och kanske hoppa några smalhinder eller så. Men eftersom det var så kallt så ställde folk in osv, så i vår grupp var vi bara två personer. Jäklar vad vi fick rida! Vi fick hoppa nästan alla hinder de hade byggt upp, och även hoppa bana osv. Jag var helt slut, alldeles genomsvettig. Tell också. Men å vad glada vi var! Det kändes lite att jag inte hade ridit så mycket under julen, han var lite stel och särskilt vänsterbogen ville falla inåt. Jag fick sendrag av att trycka in vänsterskänkeln så mycket.. ähum. Nåväl, mot slutet var han jättejättefin och kändes verkligen igenomjobbad.

Dag två var vi fyra stycken i gruppen som det skulle ha varit, de andra två hade lyckats tina upp sina stall någorlunda så de kunde komma trots allt. 😉 Ambitiöst nog (som hela kursen var) hade Linda och co byggt om delar av banan, lagt till några fler hinder osv så det var liksom nästan som en ny bana IGEN! Ni får kolla på bilderna så ser ni hur fint det var, jag har aldrig varit med om en sån fin inomhusterrängbana förut!! Det brukar vara kanske ett eller två ”riktiga” terränghinder och resten mer eller mindre banhoppningshinder, men här var det tvärtom! Coffin, smalhinder, häckar, allt möjligt kul!! Den här gången fick vi hoppa alla olika hindertyper igen, samt lite olika banor. Mot slutet fick vi även hoppa en del riktigt svåra kombinationer, jag var lite tveksam först men Tell var med på noterna. När jag sa till Linda att ”Jag vet inte, det här verkar svårt…” sa hon bara ”Det är kul”! Och då var jag ju tvungen att hoppa det. Och ja, det var kul!! 😀

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sån här träning är jättenyttig även om man inte tänkt rida fälttävlan, hästarna måste verkligen vara mjuka och smidiga, gasen och bromsen funka, och man måste ha hästen för SKÄNKELN så de verkligen följer en på den linjen man sett ut! Även om den linjen innebär att man först hoppar en spets jättesnett, sedan siktar på en vattenmatta (nästan på tvären, som egentligen är B-hindret i en kombination) och sen ett smalhinder direkt på studs efter det. Också på snedden naturligtvis. Lite som att man skulle hoppa en helt egen kombination på en vanlig bana med banhoppningshinder, men att man hoppar ”snett igenom allt” och gör helt nya vägar där INGET av hindren man hoppar är rakt framifrån! Som sagt, väldigt väldigt kul och nyttigt och hästarna måste verkligen vara med en.

Tell får en guldstjärna, för hela kursen sammantaget. Han åkte släp snällt hur långt som helst på slingriga grusvägar genom Småland, han stod och åt hö i lugn och ro medan jag var på clinicen och kollade, och han har hoppat som en gud. Okej lite väl glad ibland kanske och lite stark emellanåt, men han är en riktig stjärna. Och han älskar detta precis lika mycket som jag gör! Det är ju det allra bästa!! ❤ Nu har jag så mycket träningsvärk att jag nästan dör. Tell verkar oberörd, som vanligt. 🙂

Jag lade upp några filmklipp på instagram, kolla här och här om ni vill! Tyvärr fick jag åka själv på söndagen, så då hade jag ingen som filmade. Och det var ju då det gick som bäst, och vi gjorde mycket svårare grejor. Men ändå. Tack snälla lillasyster Maja för att du stod ut och frös en hel dag! 🙂 Och lördagen blev det ju lite filmat som sagt. Tusen tack!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s