Hjärtattack i 24 timmar

Ja jisses, dessa djur alltså. Igår skulle jag rida ett dressyrpass för vår tränare Anna, och jag hann bara ta tre steg i trav så fick jag hoppa av. Tell var jättehalt. 

När de blir sådär vrålhalta med en gång så brukar det ju (och om man har ”tur”) bara vara en hovböld. Och han hade verkligen ont, det syntes till och med i skritten. Så han fick gå in igen och ha boxvila. Så trist!! Det märkliga var att jag inte kände någon svullnad, inget sår och inte heller nån värme eller puls i hoven. Så man kan väl säga att jag hoppades på en hovböld men jag visste inte vad jag skulle tro. Dessutom var detta höger bak, som han blev behandlad i tidigare i höstas. Så jag försökte att inte tro det värsta, men det är ju inte så lätt.

Idag har han alltså fått ha boxvila, och när jag kom dit hoppades jag på att det kanske skulle gå att avgöra om det iallafall var hovslagare eller veterinär som var aktuellt att ringa ut. (Jag hade förresten redan ringt hovis). Så jag och en stallkompis tog ut Tell på stallplan för att kolla läget. Vi trodde att vi skulle kunna ta tre travsteg med honom (och sen se direkt att han fortfarande var jättehalt) men istället stod vi båda två med ögonen uppspärrade och bara gapade. Det syntes INGENTING. Han travade glatt på som om inget hade hänt, på den stenhårda grusplanen dessutom.

När vi ändå var där ute så fick vi sällskap av ena stallägaren och hans hund, så Tell fick komma ut på en skrittpromenad i kylan och var överlycklig över detta (även om han iofs är duktig på att hålla sig lugn i sin box). Det var nog det roligaste på hela dagen tyckte han. 🙂 Fina fina häst! Han är så rolig att se ihop med gårdshunden, en stor schäfer som Tell direkt utser till sin ledare och följer honom överallt.

Jag vet inte vad jag ska tro… känner mig såklart glad och lättad över att han inte är halt längre, och lite utmattad av att ha varit så orolig sen igår. Det är lite som att ha hjärtattack i 24 timmar. Det finns INGET som man är så orolig för som när ens djur inte mår bra! Herregud, jag hade hellre brutit alla ben i hela kroppen bara min häst får vara frisk och må bra! ❤

Nåväl, jag tror ändå jag ringer veterinären och konsulterar på måndag. Så får vi se vad som händer. Jag tar med fålen ner till ridhuset imorgon så jag kan se på lina hur han rör sig. Hagarna är ju en livsfara nu när det frusit på igen så Tellepelle får snällt stå på box en dag till för säkerhets skull. Eller åtminstone tills jag varit i ridhuset med honom imorgon. De har jättestora boxar och mycket halm så det går ingen större nöd på honom.

Hej svejs!

/i

2 reaktioner på ”Hjärtattack i 24 timmar

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s