Storm

Det blåser rätt rejält här, spället i skorstenen gnisslar som bara den och man känner hur fönsterrutorna skallrar. Hästarna fick komma in redan vid 16-tiden idag när vinden började ta i ordentligt, det var väldigt tidigt mot för när de vanligen brukar komma in. 😉 Men det var inte bara vinden, det regnade också nåt så förbenat.

Egentligen hade jag tänkt ta ner Tell till ridhuset idag och låta honom trava på lina, men det kan vi ju göra imorgon istället. Dumt att ge sig ut mitt i skogen när det är storm. Även om man såklart får hoppas att vi aldrig (åtminstone på mycket länge) får uppleva stormar i Gudrun-styrka igen. Det är ju 10 år sen i år, och det sitter i. Det märker man i det här länet. 75 miljoner kubikmeter skog föll. (i hela Götaland, men ändå. Kronobergs län var värst drabbat).

Igår var jag ute och gick med Tell. Då hade det snöat en massa, så vi broddade på och tog massor av reflexer på oss. Det var tur, för det var halt som attan. Som vanligt önskade jag att jag hade broddat mig själv också. Mitt i skogen hörde jag världens frust, och tänkte helt iskall av skräck ”DET ÄR EN ÄLG”. Precis när jag hade tänkt vända om och gå åt andra hållet istället (man är ju inte jättekaxig mitt i skogen i mörkret, och Tell var inte heller jättemodig kan jag säga), så ser jag en lampa väldigt svagt. ”Hallå”! ropade jag och fick ett hallå tillbaka. Det visade sig att det inte alls var någon arg älg, utan vår granne Sofia som var ute och gick med sin väldigt taggade häst som skulle sättas igång efter en skada.

Vi tog sällskap, och det var ju mycket trevligare än att gå själv och att ha någon att prata med! 🙂 Jag fick dock lysa på Tell då med min pannlampa för hennes häst var helt övertygad om att det var HAN som var en älg. Haha! Sofia och hennes pålle tävlar för samma klubb som vi, men de rider mest dressyr så tyvärr har vi inte stött ihop på tävling så ofta. Men i år ska de försöka rida i div 1-laget, och ville gärna ha med oss också. I wish… å, tänk vad roligt det hade varit!! Det hade ju varit en annan sak om vi ridit hela div 2 i år och inte bara en omgång. Så rider vi i lag igen i år (vilket jag gärna gör) så blir det nog div 2 igen.

Jag hade inget täcke på Tell, så han hade reflexer på benen och i tränset. Det kanske var det hennes häst tyckte var skumt? En stor brun kropp däremellan liksom. 😉 Jag hade tagit en gammal trasig reflexbrösta och klippt sönder, och tejpat fast på tränset. Varför köpa nåt när man kan återanvända? Såhär såg vi ut:

Skärmavbild 2015-01-10 kl. 22.06.29

Den här älskade, älskade hästen alltså. Till och med att gå i skogen är roligt med dig, min vän! Alltid lika glad och peppad fåle. ❤ Och gillar alltid att mysa och träna på tricks också. 🙂

Nåt som är väldigt tråkigt är att Tell inte är helt fräsch i höger bak. Det är inte mycket, men jag kan ju inte rida på en häst som är pyttelite halt heller. 😦 Vi har fått en tid hos Staffan nere i Löberöd om två veckor. Känns som att jag skrivit samma sak förut.. och det har jag. Fast nu senast fick vi ju avboka veterinärtiden för han blev bra igen. Vet inte om jag har sån tur igen. Men det är skönt att ha en tid bokad iaf, så får vi se om vi behöver åka.

Hej svejs!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s