Gnäll (och flera olyckor samtidigt)

Okej. Jag har i dagarna blivit inbjuden till att vara med på en hoppkurs för en av mina favorittränare, en programridningsträning för dressyrdomare (i HEMMAridhuset t o m!!!), en till inneterrängträning hos Linda, en dressyrträning för vår hollands-tränare Karin, och en WE-träning för samma super-instruktör som vi tränade för sist. Say no more. BUÄÄÄÄHHHHHH!!!!! *gråt gråt gråt*

Jag vet, jag ska inte klaga redan nu, det kommer bli så himla tråkigt att läsa det här, om jag nu dessutom ska ha en skadad häst som jag ska rehablitera och sen sätta igång framöver.. hehe. 😉 Men nu har jag ju ändå börjat klaga, så då kan jag lika gärna fortsätta. Ni vet vår risiga Peugeot som har gått nästan 70 000 mil? Det är något tveksamt om vi pallar laga den nu alltså. Det är lite tråkigt, den har ändå varit en trotjänare i vår familj! Många minnen har man ju tillsammans med det skrället. T ex när jag låg under bilen vid vägrenen i vita ridbyxor när avgassystemet rasade ner på väg hem från Halland…ja herregud.

LEGO-Friends-Emmas-Horse-Trailer

Allt är mycket lättare att laga i lego.

Vindrutan sprack ju som bekant mitt i tu när jag körde hem från Linda i Körningsven i julas, och det är ju inte gratis med en ny ruta. Och så behöver vi två nya däck, OCH en ny kylare. Som det är nu får man stanna lite då och då och fylla på vatten. Man blir ju lite van, men eftersom vi BARA har så risiga gamla (billiga) bilar och mekar med dem själva så känner vi dem ju ändå rätt bra både jag och sambon. Så därför får man inte panik om man är ute och kör med hästen och kylarvarningslampan börjar lysa, som i peugeoten. Eller tändsystem-varningslampan som i SAABen. Den enda bil vi har som INTE har nån varningslampa tänd när man kör är volvon. (Från 1974). Och den har ingen varningslampa som kan tändas. Eller jo! För oljan. Det är nog det enda.

Well, jag har spanat in en liknande Peugeot på Blocket. Tyvärr är den i Malmö. Men ändå. Den är lite nyare än vår 02:a. Tyvärr inte kombi, men jag får dra mitt släp med den och den har en rejäl dieselmotor. (Det är inte helt enkelt faktiskt att hitta en vettig bil som både får dra ett boggisläp på B-kort, är en snål diesel men ändå har stark motor, och helst inte kostar 7000 kr i skatt per år). Så det här får väl gå, om det nu blir denna bil. Helst vill jag ha en landrover eller nåt i den stilen, men eftersom jag tyvärr delar dragbil med min sambo som måste ha den att komma till jobbet i, så kommer detta ICKE på fråga. Det är ett under att jag ändå har tjatat mig till olika kombibilar genom åren. 😉 Han ser lätt blek ut bara vid tanken på nåt ännu större. Och ja, även om det är säkert att dra häst med ett stort fyrhjulsdrivet åbäke så får jag väl erkänna att mitt miljösamvete (och min plånbok) nog ändå mår bättre av den lösning vi har nu.

Hoppas att era bilar och hästar är hela!! 🙂 Lev och må!

ps. Telleskrälle mår fint (och verkar inte alls veta nåt om att han är lite halt i en tass) och gnäggar högt som en tupp efter fler morötter, bortskämda djur.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s