En kullerbytta i diket

Idag fick jag låna en jättesöt liten kamel vid namn Tibelle (e Nobel – Hip Hop). Henne har jag känt sen hon föddes, och jag gillar henne verkligen, men jag har faktiskt aldrig ridit henne! Det har varit på gång flera gånger men nu äntligen blev det av.

IMG_1464

Vi red ut ett helt litet gäng på tre storhästar och en ponny. Det kändes nästan som vår ute i skogen, helt vindstilla och solen tittade fram till och med. Allt var frid och fröjd. Det har ju nyligen varit storm och det syns i skogen, bland annat var det en jättestor rotvälta som låg precis vid grusvägen vi red på. Alla hästarna fjantade sig, men kom förbi. Utom Tibelle och jag, vi gled lite utåt kanten på vägen kan man säga pga den här läskiga rotvältan. Lilla hästfian är ju bara nyss fyllda 5 år så styrningen funkar rätt så bra men vid läskiga rotvältor kan det bli lite svajigt märkte jag.

Rätt som det var satte hon en baktass i mossan (det var inga djupa diken vid vägen, men det är ju väldigt blött i skogen) och tappade balansen. Hon satte sig på rumpan och trillade sen på ena sidan. Jag satt (låg) fortfarande på hästen med benet under henne och tänkte i mitt stilla sinne att ”hoppas hon reser sig åt andra hållet”, men jag var egentligen aldrig rädd eller så. Allt gick lite i slowmotion. Tibelle verkade själv mest förvånad, och inte heller så värst rädd. Och jodå, hon baxade sig upp ur den mjuka mossan och jag låg kvar, sen satte hon fart i galopp raka vägen hemåt. (!) Tydligen dög inte flocken hon redan var med…

Vi ringde några som vi trodde var hemma vid stallet, men ingen var där tyvärr så jag började gå efter Tibelle i riktning hemåt. Då plötsligt har hon ändrat sig och kommer mot oss genom skogen istället. Bästa häst! 🙂 Duktig tjej. Det var ju himla skönt att slippa gå hela vägen hem. Plus att jag såklart hann bli jätteorolig över att hon skulle skada sig! Men allt såg okej ut som tur var, hon hade inte ens en liten skråma, och jag hade ju legat i mjuk mossa och funderat på livet så det var verkligen ingen fara med mig heller.

Vi gick med alla hästarna en stund tills vi hittade en bra sten att sitta upp från. Sen gick resten av turen väldigt fint, hon är en himla cool häst att rida alltså! Riktigt häftigt stamp i bakkärran, vilken galopp!! 😀 Jag var ett enda stort leende hela jag. Hon är ganska liten, samma storlek som Tell (jag hade hans hoppsadel på henne, den passade finfint) men hon tar mycket längre steg med bakbenen så hon känns helt gungig jämfört med honom.

Det var ju synd att premiärturen på denna lilla donnan skulle innebära närkontakt med mossan i skogen, men i övrigt är jag mycket nöjd! Jag ska nog rida henne imorgon också. Himla käck häst det där. Det bästa är ju att även om hon är ung och grön så stissar hon inte upp sig alls, hon kan bli rädd eller det blir lite fel, men sen är det liksom inget mer med det. De andra hästarna var bra mycket mer ”på tårna” efter detta än vad hon själv var, så vi tog det väldigt lugnt. Hon trampade på och gick glatt med öronen framåt helt kavat när jag väl kommit upp igen. Nemas problemas sa Tibelle. Hon är så himla cool i huvudet, hoppar bra och rör sig trevligt. Jag tror hon blir en suverän fälttävlanshäst en vacker dag, jag! 🙂

DSC_2790

Tibelle i hagen i somras. Hon är lite mörkare i hårremmen nu. En mycket söt och klok häst!

3 reaktioner på ”En kullerbytta i diket

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja visst är hon en goding! Jag har bara sett en annan Nobel-avkomma som är lika gammal som denna. De är ganska lika sina mammor båda två, så det var ju kul att höra att det kanske ändå finns nåt Nobel-igt i dem 🙂 Usch vad tråkigt med din 1,5-åring 😦 Tell ska få åka på besök till Staffan nere i Löberöd på onsdag. Han är inte okej i höger bak i trav fortf, så det känns bra att ha en tid bokad. Annars mår han prima, förutom att han är lite svartsjuk nu när jag hittat en yngre kärlek att ramla av från. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s