Nyttigt att rida flera hästar

Idag red vi samma tur som igår, och nu har jag hittat knapparna lite mer sen igår på Tibellan.

2015/01/img_1471.jpg

Vi tog ingen mer rullning i mossan, det räckte med igår tyckte vi båda. Tyvärr var det ganska hårt ute idag så vi kunde bara trava och galoppera på vissa sträckor. Det kändes mycket bättre än igår nu när jag ”kände igen mig”. Nåt som är himla kul (och som jag tänker på nu när det var så länge sen sist jag satt på en annan häst än min egen) är ju att jag kom på mig själv flera gånger med att försöka göra ett gott intryck på Tibelle. Haha, är det inte rätt kul? 🙂 Dels är hon ju ganska ung och jag vill ju inte förstöra henne, och sen är det ju nåt visst att man blir medveten om vad man gör mycket mer på en annan häst och måste liksom kolla av att de förstår ens hjälper. Det tycker jag är himla bra! Jag borde nog kolla av lite mer med Tell sen också, och inte bara köra på rutin som nåt gammalt avdankat par.. 😉

Lilla damen ville gärna takta i början men sen fick vi till fin avslappnad skritt, trav och galopp. Hon är ju väldigt cool, tror mest att hon var lite bekväm och ville slippa ta så långa steg som dressyrnestorn Tim som var vårt sällskap. Och lite jobbigt att ha sina långa kaninbakben under sig i avsaktningarna var det. Då fick jag tänka på att räta upp mig och använda sitsen till att verkligen få med mig bakbenen, inte dra i bettet då drar hon bara tillbaka. Den lätta gick jag inte på, unga dam! Men efter lite galopp så fanns det flera växlar till i både skritt och trav. Hon är verkligen häftig att rida. Gör allt jag ber henne om, fattar rätt galopp och bjuder fint. Hon suger på sitt MEGAtjocka bett som om det vore en godis, det är lite annat än Tell som ofta förvandlas till en racergiraff ute. Jag kanske skulle byta taktik och sätta in det TJOCKASTE bettet jag kan hitta, och inte tänka att jag aldrig kommer få stopp på honom? Det kanske jag får! Jag får testa.

Upptäckter so far: det är väldigt bra att sitta på nya/andra hästar! (Alltså, det visste jag. Men nu gör jag liksom praktik av det hela. Till sist.)  

Men jag saknar Tell.. Det finns ingen som honom! ❤ Jag saknar att sitta på hans rygg. Nästa vecka ska det bli kallt här, så då vill säkert de andra skritta ut. Då kan jag rida på Tell. Utom på onsdag, då ska vi ju till hästkliniken. Sen får jag säkert rida Tibelle lite i veckan också om jag vill och hinner, hennes matte har ju en sisådär fyra hästar att rida om dagen. Hon blir glad för lite hjälp vet jag. 😊

Här får ni en rolig bild på instrumentpanelen på vår Peugeot från ikväll på väg ner till bastun. (Att bada vedeldad bastu mitt i skogen under stjärnorna i mörkret är nästan lika underbart som att rida, förresten). Finn fem fel på det här skrället.. (Minst) Haha!

2015/01/img_1473.jpg

Det är full tank men den säger att det är slut. Den säger att någon dörr är öppen, men alla är stängda. Den tror själv att den har gått 9999999 tusen mil, den har gått ca 70 000. Den tror att det är nåt vajsing med kylaren. (Det är iofs rätt).

Ps. Gissa vem som har köpt biljett till Argentina i sommar??!!! 🙂 Hälsningar fattigast i Småland (även om det var ett jättebra pris på biljetten)…

Ps 2: Stort GRATTIS Jens Wickström, vår asgrymma hopptränare som vann högsta klassen (140-hoppning) på nationell tävling i Åstorp idag!! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s