Sommarlängtan

Ja hörrni, visst längtar man till sommaren nu! Här har det kommit snö nu igen efter en tids barmark, och kallt ska det också bli enligt väderrapporterna. Hejdå plusgrader och bra ridvägar. Ja ja. Men DRÖMMA om våren och sommaren kan man ju ändå! 🙂

Jag har införskaffat tävlingslicens för 2015. Alltid något. Men vad har jag för tävlingsplaner då? Tja, inga just nu men det kommer väl nåt sug sen kanske bara min älskade häst får bli bra först. Då kan vi säkert tänka oss både lite hopp, dressyr och fälttävlan som vanligt. Men jag funderar nu på om det kanske ”räcker” med att i så fall rida FT i Småland (RK Udden, Kalmar) , Blekinge (ROKK Sporren, Bräkne-Hoby) och kanske Gärds (som iallafall ligger i norra Skåne. Kristianstad, typ). Det blir så jäkla långt att köra annars och dyrt med övernattningar och allt. Och det är ju inte så att de här ställena heller ligger så nära oss. Tror Bräkne-Hoby är närmast med sina nio mil. Fast jag vill ju gärna göra undantag för Övedskloster som var förra sommarens LÄTT bästa tävling!! Och Hermanstorp…. och… (ni ser, hahaha)… 😉

Jag måste komma till skott med min egen träning nu. Jag vill ju bli bättre på att rida, och då måste jag vara bättre tränad! Så är det bara. Jag hittar bara på tusen ursäkter till varför jag inte hinner/kan/har råd/orkar osv. Nån borde ta mig i håret och släpa mig till gymmet. Mest av allt vill jag börja träna boxning igen, det har jag hållit på med i flera år förr i världen. Men jag inser att det smidigaste vore att gå på pass som infaller på någon av de timmar när jag ändå är i stan. Att jobba, åka hem ut på landet, ut till hästen, och sen in till stan igen har jag tyvärr svårt att tro att det blir av.

Här är ett klipp från i somras när Tell och jag genrepade lite hemma på ridbanan inför nån fälttävlansstart. Det var fruktansvärt varmt minns jag. Såväl hemma som på tävlingen… men hellre det än att frysa rumpan av sig som nu!! Å.. sommar, kom tillbaka… Jag vill rida och träna på att hålla händerna stilla och ihop, hålla armarna intill kroppen bättre, räta upp ryggen och rida framåt.. ähum. Men bitar av det här är jag ganska nöjd med ändå, trots att jag är vinröd i ansiktet av värmen… tror det här var veckan innan han gick så jäkla bra i Hermanstorp i dressyren. ❤ Kul ändå, hade helt glömt bort den här lilla filmen! (Men den var ju en bra påminnelse om årets mål i dressyr: Att sätta GRYMMA halter! Inte vårt paradnummer direkt. Men det ska det bli! 😉 )

Så fruktansvärt att höra Maria Bredberg förlorat sin fantastiska Fight For Gold. Benbrott i hagen, jag bara ryser. Man blir helt kall inuti. Som tur är kan man även läsa lite roliga nyheter, nämligen den här fina historien om en travare som blivit duktig fälttävlanshäst! Och ett jättebra referat från Kyra-clinicen på västkusten. (Jag vill också gå på clinic!! Varför är det inget här i Småland…) ?

Nu ska jag snart ut och pussa på min goa häst och spana in hans nya tjusiga dojor som snälla hovslagaren Johan har fixat idag. Och – dagens bästa: Jag har lagat min SAAB med gaffatejp! 

Ta hand om er!

/i

2 reaktioner på ”Sommarlängtan

  1. teamfix skriver:

    Hej Ida, fin blogg du har. Ja du är verkligen inte ensam om att längta efter sommaren. Vi vill oxå ha sommar snarast. Jag har också kört SAAB i alla år, och bättre vinterbil finns inte. Har fått ärva min sambos Passat. Men idag när det var lite sliriga vägar ute längtade jag tillbaka till min 10 år äldre SAAB. /Annika Team Fix

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s