Hoppträning till fots

I helgen har det varit hoppkurs här i krokarna (ridhuset i Risinge) för Mats Torstensson, en mycket duktig och klok tränare som jag gillar jättemycket. Jag var på plats utan häst den här gången.

Det blev lite spontant, jag hade skjutsat min pappa till tåget och skulle precis ut till Tell när jag fick reda på att min vän A var och tränade kl 11 med lilla Tibelle. Svängde raskt in till ridhuset istället för att titta, och blev kvar. Såklart. 🙂 Jag fick genast jobb som mockare/banpersonal och lånade ihop en uhip-kjol, en mössa samt Mats vantar så jag inte skulle frysa ihjäl i mina civila kläder. 🙂 Topp!

Å vad jag blev sugen på att hoppa… och den här kursen som Tell och jag alltid brukar vara med på! 😦 Det är himla bra att få hjälp att hitta hoppgaloppen igen och rida bana i all sin enkelhet efter att hästarna (och vi) kanske haft lite julledigt. Mats är en mästare på att få en ”in i rytmen” och hitta trevliga lägen framåt. Alla pållarna och mattarna gjorde superbra ifrån sig, och lilla Tibellan hoppade som en panter med en hindermagnet i nosen. Duktiga söta lilla häst! Jag är så stolt. Och det är inte ens min häst. 😉

Tell och jag knallade ut på en promenad i snölandskapet med broddar på oss bägge, han som var som en filbunke igår var något mer laddad idag. Jag har läst så mycket skräckhistorier på sistone om hästar som blivit påkörda så båda bakbenen har gått av, så jag gick med min spralliga pålle på skogsvägar utan trafik (i stort sett) istället. Där kunde han sprattla i snöret bäst han ville och mina nerver höll sig lugna så jag kunde säga åt mitt uppspelta djur att ta sig samman och gå civiliserat. Det gjorde han efter ett tag. Sen rullade han sig i snön i hagen när vi kom hem igen, och jag rullade mig i snön och badade bastu nere vid sjön. En bra söndag!

Skärmavbild 2015-01-25 kl. 22.42.53

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s