Djupsnö och frihetsdressyr

Igår gick jag 5-6 km eller nåt med Tell i snöret. i blöt djupsnö. Shit vad jag ångrade att jag inte hade hjälmen på, då hade jag hoppat upp och ridit istället!

Detta misstag kommer jag INTE göra om kan jag säga. Idag ska hjälmen med! Anledningen till att jag gick hela rundan var att alla våra pållar var lite väl taggade nu när det är så mycket snö som ramlar ner från grenar, vilda djur ute i skogarna som bökar omkring och jakthundar osv… så jag tänkte ta det säkra före det osäkra eftersom jag skulle ge mig ut själv. Men min stundtals något vilda fjant skötte sig så himla bra så jag hade verkligen kunnat rida. Nu har jag istället grym träningsvärk i hela kroppen, jag var helt blöt i svett när vi kom hem igår! Träning fick jag då iallafall! 😉 Visst, jag hade väl kunnat hoppa upp barbacka utan hjälm, men jag gör inte sånt. Det hade säkert gått bra, men om det inte hade det så kan jag ju liksom inte säga att det var värt att chansa. Jag kan inte komma på en enda gång i hela mitt liv som jag ridit utan hjälm. Faktiskt! (Fast det har jag säkert, nån gång. Men det kan inte vara många gånger).

Skärmavbild 2015-02-01 kl. 14.05.06

Nu är medicinerandet slut så nu ska Tell sättas igång i lugn takt under fyra veckor. Tror vi börjar med att halka ner till ridhuset idag och träna lite frihetsdressyr. Det gjorde vi i hagen igår efter vår (min) konditionsträning, jättekul! Jag har förresten beställt en bok! (I ren förträngning om att jag även är tvungen att lägga ut för veterinärbesöket innan jag får tillbaka det på försäkringen. OCH ska betala hovis, OCH hästtandläkaren)… Ähum. Nåväl. Boken verkar jättespännande. Trickträning och frihetsdressyr. Snart kanske jag kan lära mig på riktigt och sluta gissa mig fram? Haha! Återkommer med en recension såklart.

Det var förresten någon som undrade hur jag gör när jag tränar tricks med Tell? Isabella tror jag! Det berättar jag gärna om såklart! Jag kan börja med att säga att youtube är en bra inspirationskälla. Före vi började med tricks (och det är vi verkligen också nybörjare på) så tränade jag mycket på att lära mig använda kroppen på rätt sätt och förstå hur jag skulle göra för att få Tell att förstå mig och vilja följa mig. Jag har en känslig häst, så han är en bra lärare! Vi tränade mycket på sånt här i början (och det gör vi nu också ibland), Tell tycker det är jätteroligt med följa John-lekar! 🙂 Det här är ganska långa filmklipp, men de hjälpte oss väldigt mycket! De är superbra att lära sig från om du har en häst som är svår att fånga i hagen (som jag hade just då), men även annars skulle jag säga. Allt blir så mycket lättare (och roligare) om man har kul med sin häst och förstår varann! Det krävdes inte många gånger med sån här träning förrän jag sen kunde fånga honom igen i hagen utan problem och även lasta honom själv.

Hej hopp från snöland Småland! 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s