Barbacka

Eftersom min häst härstammar från mammutarna i rakt nedstigande led när det gäller vinterpäls, så får man iallafall använda pälsen till nåt bra! Barbackaridning t ex. Det är lite som att sitta på en tjock brun björnfäll. Varmt och gott om rumpan! 🙂

Jag rider inte barbacka så jätteofta, men jag tycker det är mysigt och det är bra för balansen. Sen är jag lite lat också så jag orkar inte alltid sadla. Så här på vintern tar det ju ändå en evighet med allt broddande, alla reflexer osv. Men visst, jag känner av ”dagsläget” såklart och en del dagar är det ju bara sadel som gäller om jag inte vill bli kvar i en snödriva!

Vi pulsade ner till ridhuset och där inne vankade vi också omkring lite, och så försökte jag träna lite tricks. Det gick ganska dåligt tyvärr, så jag tränade på lite följa-övningar istället, flytta bogar och lite sånt på slak lina. Det gick jättebra. Peppad och glad häst. Jag vet inte varför han inte riktigt ville lyfta på benen när jag petade med pinnen just i ridhuset, han sprätte mest iväg åt alla möjliga håll. Söt är han iallafall. Han vill alltid göra rätt, men ibland blir han frustrerad när han inte förstår! Eller så var han arg för att han försöker allt möjligt och ändå får han inte godis. 😉 Jag försökte få honom att lyfta upp vänster fram och hålla benet uppe, men han bara backade. Vi gjorde om, han gick åt sidan… sen stod han bara på stället och stampade med BAKbenet istället som en arg kanin! Fast ändå öronen fram… Hahaha… Och sen gjorde han äntligen rätt och fick godis och klappar. Nåja, all träning får man ju repetera massor av gånger och ibland får man backa.

Det känns väldigt halt att rida barbacka när man inte har gjort det på ett tag, men det går snabbt att vänja sig. Jag ville aldrig hoppa av när vi kom hem! Satt och drömde om en härlig galopp genom snön, men vi får ju bara ta det lugnt just nu tyvärr. Förutom den tjocka varma pälsen så är Tell väldigt rund och skön att sitta på. En del hästar har ju hög manke eller vass ryggrad, det har man ju också provat i sina dar. Ouch! Förra vintern hoppade jag honom barbacka, sååå kul! Det får vi göra om sen när vi får hoppa igen! Älskar att känna mig som ett ponnybarn fast jag fyller 36 i år. 😀

IMG_0188

barbackabild från förra året. Ni ser att pälsen ändå var kvar, fast det här säkert var i april.. haha! :/

2 reaktioner på ”Barbacka

    • Ida Qvarnström skriver:

      Aha, ja det är klart! En sån kan man ju ha! Jag har ju inbyggd pälspadd på Tell så jag har inte tänkt på det. 😉 Men när det blir galopp sen brukar jag vilja ha nåt att hålla mig i! Typ ett stigläder runt halsen. Men en barbackapadd med nån slags handtag låter inte så dumt!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s