Häst som sätter igång sig själv

Å vad jag känner igen mig i Veras inlägg, ge mig vår nu!! Jag tror att jag hade tänkt så även om jag inte hade häst. Eller ja, jag gillar ju skidåkning iofs. Så jag hade kanske varit något mer positivt inställd utan häst. Dock är jag ju en frusen skit så det hade ju förstås varit samma elände! Men för oss hästgalningar är det ju sådär kul alltså med kyla, halka, snökaos, släpkaos osv. 

Igår kändes allt piss och jag var helt orkeslös och matt. Det är något bättre idag, men fortfarande får jag uppbåda ALL min energi till att orka göra nåt med hästen. Han ska ju sättas igång lite lugnt nu iallafall, alltid något.

Skärmavbild 2015-02-03 kl. 15.56.48

Nu är jag klar! Nu kan du ta in mig!

Igår kväll skulle jag ta in killarna från hagen och får bevittna VÄRLDENS race i full snögalopp. Jag som var så nöjd att Tell är så lugn konvalescent i hagen och att de andra fålarna inte heller har satt igång med nåt vansinnesrace. Så där fick jag betalt för gammal ost. De var ju väldigt fina där de busade runt jättelyckliga, men det var lite svårt att tänka på det just då.

Häromdagen fick Tell på sig broddar även i hagen (endast fram), det är fullkomligt snorhalt särskilt på vägen till och från hagen. Att ta sparken är nog enda sättet att ta sig dit någorlunda säkert, och det är ju lite svårt när man är häst. Kan det vara att han liksom kände på sig att han minsann fick fäste nu, och brallade runt i rena lyckan??! Suck. Jag ropade ”du ska vara igång i galopp igen om två-tre veckor ungefär, hästracka, inte NU”! Men jag fick tag i de två racerkamelerna iallafall efter inte allt för mycket strul. Sen stod de båda två inne i sina boxar, såg otroligt nöjda ut och drack litervis med vatten. Jag orkade inte rida pga svintrött och hjärtattack. Och hästskrället hade ju ändå motionerat sig själv. Får göra en ny ansats idag.

hej och hå!

2 reaktioner på ”Häst som sätter igång sig själv

  1. veronikamarklund skriver:

    Och ja – vi har fantastiskt uterittsunderlag nu . Men om man rider ut cirka 2 ggr i veckan så väger det inte upp att man måste iväg med ihopfrusen transport, försöka trimma när man är en michelingubbe eller bara bära hö till hagen när det blåser snålt och snöar och är minus 10 :-/ Jag kanske ska flytta till Småland? 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s