Terrängbanor vi red i somras

Ja, vad annat kan man göra såhär års än att drömma om våren/sommaren? 🙂

Youtube är himla bra alltså. Jag får aldrig nog av att kolla på terrängritter!! Det finns ju massa proffsiga ryttare, fina hästar, svåra banor och duktiga filmfotografer som fångat det hela otroligt snyggt. Det finns också mängder med amatörryttare, och amatörfilmare. Som flaxar med kameran, får ekipaget ur bild stup i kvarten, tjoar och hejar samtidigt som de filmar, och är allmänt underbara!! Och allt det här tillsammans är ju vår underbara sport! Fälttävlan – det finns inget bättre. ❤

Här kan ni få se några av banorna som Tell och jag red i somras! Nu blev vi ju inte filmade själva tyvärr, men andra som var med i samma klass som oss har lyckligtvis blivit filmade (eller rider med hjälmkamera) så nu kan ni få se vad Tell och jag tagit oss igenom ändå! Bra va!

Tågarps 90-klass-bana, jätterolig att rida men svår, det är många olika fält man ska ut på. Svårfilmad dessutom, här är hindren i början samt i slutet inte med på filmen. Men ni ser en del av banan ändå! Som sagt. Jätterolig! Och nästa gång ska jag sitta kvar ända till målet. 😉

Här får ni se banan i Övedskloster, min absoluta favorit!! Både för att den är vacker och för att vi bara flög igenom den. Felfritt och inom tiden. 🙂

Flyinges 90-klass, i den här klassen blev Tell och jag placerade för allra första gången i fälttävlan (!!) Jistanes. Det trodde jag aldrig! Särskilt eftersom jag var nära att åka av efter tredje hindret precis där man rider över en sandväg innan coffin kommer, då smet han och kastade han sig till höger (mot framridningen). Men sen gick han som ett skott när jag väl fått tillbaka honom ”på spåret”. Det här är en ganska svängig bana med många olika hinder, så det gäller att vara tydlig för att hästen ska förstå var man vill att den ska gå! Det här är en ryttare som sitter på en 4-åring och det är hästens debut i terrängen, sååå duktiga! 🙂

… och Hermanstorp! Älskar det här stället. Den här filmen är från i våras, så banan var inte riktigt likadan som när vi red den i augusti. (Det är dessutom en stilterrängklass, så den är kortare än fälttävlansklassen vi red och håller sig inom samma fält. Stilterräng har jag och Tell också ridit i Hermanstorp, men det var förrförra säsongen). Det här ekipaget startade före oss om jag inte minns fel. Vadå prestationsångest. Haha! 😉 Hannes Melin rider så himla snyggt. Jättefin häst också. Här är det förresten en lite vanare filmare som uppenbarligen har satt kameran på ett enbens-stativ. (Vilket jag för övrigt rekommenderar alla som tänker filma terrängritter. Vet själv hur svårt det är att filma objekt som rör sig, på långt avstånd, samtidigt som man är nervös, hoppar på stället och håller alla tummar och tår!!)

3 reaktioner på ”Terrängbanor vi red i somras

 1. idooooos skriver:

  Åhh jag känner igen känslan. Jag kan oxå sitta & glo på terrängritter varje dag på youtube. Längtar tills jag själv har lite fler filmer filmade på mig.. 😊

  Jag har som mål att någon gång oxå bli placerad i en fälttävlan. Det skulle kännas så stort på något vis. Som ett bevis, ett kvitto på att man verkligen gjort något bra.
  Med mer träning så kommer inte terrängen vara några problem för Pantis. Hon är ju ännu grön men har en mycket bra inställning. Men jag måste oxå få rutin så jag kan hjälpa henne mer.
  Banhoppningen är inga problem alls. Men ibland slarvar hon lite samt att jag ibland lägger henne helt fel på hinder så vi river ganska ofta ett hinder.
  Och deessyren, där har vi låååång väg kvar innan vi ens kan ligga i mitten av en resultatlista. Det är absolut vår svåraste del..

  Men hejja vad kul & vad jag längtar!!

  • Ida Qvarnström skriver:

   ps. Mitt tips är att träna på terrängen så mycket du kan! (Det såg ju jättebra ut på din film, hon verkar grymt stabil även om hon stannade några ggr. Det kommer gå super). I banhoppningen ska du inte behöva tänka på att ”lägga henne rätt”, mest bara galoppera på. För mig är det iallafall så! Det blir nästan alltid galet när man försöker måtta. Men tränar man terräng hittar man växlarna i galoppen bättre, får bättre bjudning och då går hoppningen bättre sen också! Dressyren är det bara att träna på med, om jag kan gå från 55 till 70 procent på en säsong så kan ni också! Heja heja! 😀

 2. Ida Qvarnström skriver:

  Ja det här med fälttävlans-placeringen var verkligen stort för mig med! Det blev så tydligt att man måste träna. Och att man måste träna på att tävla… ähum. Första tävlingarna i fälttävlan var jag nog inte beredd på att det skulle vara så mycket att hålla reda på, och att det är nåt HELT annat att rida terräng på tävling än vad det är på träning. När vi blev placerade nollade vi i hoppningen och i dressyren fick vi 65% tror jag och 2,8 straff i terrängen. Så det var egentligen inte det bästa vi gjort, men det gäller ju att göra det bra i alla TRE moment, haha! Det hjälper ju inte att vi på en annan FT nollade i hoppningen och fick ihop nästan 70% i dressyren när han sen stannade tre gånger i terrängen… Eller när jag red en halvdan dressyr, hade ett pet i hoppningen och sen en felfri terräng… Första FT vi red tror jag bara vi skrapade ihop 55% i dressyren. Så det är inte lätt!! Jag har mest lite prestationsångest för att jag vet att jag har en fin häst och att om man var en DUKTIG ryttare skulle man väl bli placerad med honom varenda gång. Men jag är ju inget proffs… men kul har vi! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s