Försöker göra upp lite planer

Jag slits lite just nu mellan vad jag verkligen vill göra, vad jag måste göra och vad jag borde göra. Med hästen baseras allt egentligen på vad jag VILL, så det borde inte vara så svårt. 🙂

Jag vet inte riktigt vad jag vill bara. Förutom att ha kul! Göra roliga saker. Hitta lite träningar, nån tävling, nån kurs… umgås med min häst och ha det bra. Jag måste inte nånting egentligen när det gäller hästlivet, det är väldigt bra. Och jag får väldigt mycket tillbaka av att vara i stallet, det ger absolut mer energi mer än det tar. Dock har jag varit väldigt trött på sistone, och så kan jag ju inte ha det heller. Jag orkar inte planera, orkar inte ta några bra beslut. Då är det lika bra att jag väntar tills jag vill och orkar igen. Hur som helst ska ju Tellemannen igång först, så får jag väl ta det som det kommer sen om jag skulle bli sugen på att åka ut på nån tävling eller träning. Det ordnar sig nog.

Det är mitt övriga liv som är lite svårt att få ihop. Det hade väl räckt med att jobba heltid och försöka bli bra på fälttävlan övrig tid. Men jag jobbar ju heltid även på min fritid, eftersom jag är ordförande för en lanthandel som har tre anställda och 30 volontärer och vi gör all bokföring och all annan administration helt ideellt. Så hade jag inte haft hästen så hade jag inte haft någon fritid ändå. 😉 Sen sjunger jag ju också, vilket jag är väldigt glad över. Och då måste vi ju göra upp i ”bandet” hur mkt vi ska repa, om vi ska uppträda osv så går det ju inte bara att repa lite då och då.  Sen är jag med i tre-fyra styrelser till (T ex en som handlar om landsbygdsutveckling, hållbar ekonomi, en som handlar om att påverka filmpolitik, och en jämställdhetsförening), och har en liten pianoelev, men det tar inte så mkt tid i sammanhanget. Det som tar mest tid är helt klart jobbet, kooperativet och hästen.

Antagligen skulle jag må bättre av att stryka nåt av det här. Orka lite mer. Jag känner ju själv att det blir för mycket ibland. Men jag tar hand om mig, det lovar jag. Det skulle inte vara värt det att gå in i väggen, (även om jag iofs förstår att det inte är nån som tänker göra det). Det är lätt att vara så himla duktig jämt, och det är jag inte. Tack och lov är jag ganska lat, haha! Och jag kan påverka min egen situation, jag måste bara bestämma mig för vad jag vill.

Jag försöker avveckla mig själv från affären, men det är inte lätt när man har mycket ansvar. Jag vill inte att affären ska gå i konkurs, att byn inte ska ha någon affär, att de anställda ska bli utan jobb, osv. Jag kan se att jag så småningom kommer att ha lärt upp andra tillräckligt för att sluta själv, vi är redan nu många som delar på uppgifterna. Men ändå. Det är otroligt mycket kvar. Jag hade som plan att försöka slingra mig ur under 2015 men det tror jag inte kommer gå helt. Sen är det ju så att det ger väldigt mycket också! Jag är ju en sån som drivs av att förändra världen. Även om det är i det lilla. Jag önskar ibland att jag ”nöjde mig” med att ”bara” rida på min fritid t ex. Det skulle ju räcka liksom. Men det gör inte riktigt det för mig, jag hittar alltid på något utvecklingsprojekt av nåt slag. Jag tycker att det är viktigt att göra nåt vettigt med sin tid här på jorden. Jag förväntar mig inte att alla andra ska känna så eller vara på det sättet, men för mig är det så.

Jag är väldigt bra på att hitta saker som jag vill lägga TILL däremot, inte dra bort. Nu har jag kommit på att jag gärna vill ta upp fotograferandet igen. Haha! Här är några bilder från när jag jobbade som fotograf, det här var på Ribban i Malmö 2011. (De här är oredigerade och lite dålig upplösning men det var det enda jag hittade på datorn).

Jag tror det är viktigt att få pausa ibland. Jag ska ju till Argentina i sommar t ex. Och jag vill hemskt gärna till Badminton eller nåt annat hästigt, och DÅ ska kameran med! 🙂

1ba60fa4b9de0c1667893863158b9288

5c527d5e1a26be5f30433abd64a9b2db

68904940b22e40dc6c52caa3665270c2

fb9f6b25ce713e0639b98b7fbe6e258d

d930426fa679b5d73abf9ec20f9333c6

3 reaktioner på ”Försöker göra upp lite planer

  1. idooooos skriver:

    Wow, snygga bilder! 👍

    Shit förstår om du har fullt upp!!
    Mitt liv känns lite tvärtom. Jag önskar ibland jag hade mer att göra, för jag har väldigt mycket tid som det känns alltförofta att jag bara ”sitter av”..
    Tänker ofta att det är en himla tur att jag endå har häst, vad skulle jag annars göra? 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s