Ponnyakuten, kom tillbaka!

Jag såg ryttarprinsen på SVT igår (eller såklart missade jag det, fick kolla på SVT play senare).

Egentligen tycker jag väl att det var exakt vad jag förväntade mig. En sportdokumentär som hade en tydlig huvudkaraktär att följa (protagonist), han har ett problem, det är lite hinder på vägen, hur ska det gå, ”motståndaren” (antagonisten) får lite bättre sidor efter ett tag, det kommer in lite fler karaktärer så filmen inte ska bli för tråkig, protagonisten genomgår en utveckling, alla får lite fler och mer sympatiska sidor, problemet klaras upp.

Ta-daa! Helt vanlig klassisk dramaturgi. Det har man ju sett förut. I typ 90% av all västerländsk film och TV. Plus tycker jag ändå de (produktionsbolaget) ska ha för att det här hade kunnat vara en dokumentär om vilken toppidrottare som helst. Ibland stör jag mig på att det alltid ska vara så himla gulligt och mysigt när det är hästar med. Men så här är toppidrott, all sådan. Vinnarskallar är inte alltid så sympatiska. Men man kan ju imponeras av dem ändå, det krävs otroligt mycket och det är få som pallar det. Så jag tror att den här produktionen kanske har bidragit till att andra än folk som redan rider kan se på ryttare som idrottare. Det är bra.

Men: Är man INTE så intresserad av toppidrottsdokumentärer eller toppen av Sveriges tävlande ryttarelit, och istället är mer intresserad av hästar, ridning, olika sätt att umgås med hästar, olika discipliner inom ridning, hästhantering, kommunikation, att lyssna och lära, osv, så är nog ryttarprinsen inte riktigt rätt dokumentär.

Ponnyakuten, kom tillbaka! Tills det gör det kan jag rekommendera det gamla goda ”folk som sitter och pratar, typ som radio fast långa samtal” som har blivit så hippt och inne igen, nämligen ”poddar”. Ridsportpodden. 🙂 T ex avsnittet med Pether Markne, det lyssnade jag på tidigare ikväll.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s