En härlig tur!

Det är så trevligt med sällskap. Den här veckan har jag och Tell fått sällskap två gånger ner till ridhuset! Sååå mycket trevligare att ha någon att prata med.

Jag är verkligen en flockmänniska, och Tell är ju som bekant ett flockdjur. 🙂 Vi var väldigt nöjda med att röra oss i flock båda två idag! Vi fick sällskap med en jättesöt ponny och hans lilla matte, och en storhäst med sin matte. Lilla ponnyn gick först när vi gick hemifrån stallet så fick de två stora fjantarna gå efter och inte få chansen att hitta på nåt fuffens i halkan. (De två kan annars vara en lite halvdålig kombo pga allehanda fuffens och fjantande). Sen efter ett tag ville Tell till och med gå först. Han är så rolig, ibland vill han gå först och tar gärna täten, men sen ångrar han sig och tycker det är jeteläskigt helt själv där framme. (Fast han får ju fortfarande gå först såklart, sånt får inte han välja själv)! Men inte idag, han var så lugn och harmonisk så och klev på som ingenting. Det är nästan så han känns lite mallig när han vågar gå först. 🙂

Nere i ridhuset gjorde vi det gamla vanliga, korta och länga skritten, spåra ordentligt på böjda spår, lite skänkelvikning och så lite trav här och där. Han kändes för det mesta lugn och avspänd, även om han har jättemycket energi! Vid ett tillfällle passade han på och lurade mig, vi mötte ponnyekipaget (som kom i världens sötaste galopp) och då tvärslängde sig Tell och bockade ett litet skutt. Odåga! Men man kan ju inte bli arg för att han är pigg. Han såg sitt tillfälle helt enkelt. 😉 Jag bara rättade tillbaka honom och fortsatte med vår övning. Vi hade ju en period för länge sen när han var rätt mötesskygg och kastade sig åt alla möjliga håll direkt vi mötte nån i ridhuset. Men det var ju som sagt jättelänge sen, och det har vi tränat bort. Så det är verkligen inte nåt jag tänker på nu. Förutom då att han minsann kan passa på ibland.. lurifaxen där.

Det var en jättemysig tur iallafall och alla hästarna och mattarna kände sig väldigt nöjda och glada. Trots den jobbiga isgatan på skogsvägen dit och hem. Skönt ändå med ridhus nära så hästapållarna kan få röra sig ordentligt utan att halka eller trippa omkring.

Imorgon kväll ska jag ner till Malmö på återträff med min gamla Medie- och kommunikationsklass från Malmö Högskola, ska bli så kul!! 🙂 Idag har jag gjort mitt bästa för att förvandla mig från sunkig häst-smålands-fia till piffig mediatjej. Jag har varit och klippt mig. Det händer inte så ofta, men en kollega klagade häromdagen på att det såg ut som att jag hade peruk på mig. Hahaha! Så okej, då gick jag till frisören… riktigt nöjd faktiskt! Tyvärr har jag ingen bild på nya frillan så ni får se Tells frisyr istället! 

IMG_5135

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s