Keep it simple!

Alltså, mottot ”keep it simple” eller ”håll det enkelt” är som alla ryttare vet guld värt, och såååå svårt att leva upp till! Men idag lyckades jag med det, hurra vilken dag!

Tell och jag blev såklart lite sena ner till ridhuset, så istället för att rida honom först och sen byta till Annas unga donna som jag tänkt, så fick Anna gå runt med honom medan jag hoppade upp på hennes häst. (De hade redan tömkört en stund nämligen så hon var uppvärmd och klar).

Premiären gick hur bra som helst. Jag försökte mest vara stilla och lugn, men tydlig. Kollade av att lilla fröken förstod mina hjälper, och det gjorde hon. Sen körde vi på i alla gångarter. Det var aslänge sen jag galopperade kom jag på mitt där uppe på hästryggen! Gudars så roligt det var!! Visst, jag hade inga sporrar så jag fick kämpa lite med skänkeln ibland när hon var lite bekväm. Det är varmt med säkerhetsväst, så rätt svettig var jag också.. 😉 Men det gick jättebra och hon hittade inte på några som helst dumheter. Jag är supernöjd! En riktigt häftig häst. Fick ingen bild på henne men det blir ju fler gånger. Får ta nån bild då så ni får se hur hon ser ut i ”nutid”. Gud vad jag gillar de här ”små” (precis under 165 cm) pållarna med mycket utstrålning, energi och stamp i backen! Tell, Tibelle och nu denna lilla donnan är ju samma ”typ” av häst rätt så mkt och de är de tre jag har ridit på hittills i år. Tänk att jag hade en period när jag nästan bara red 180-cm-långskånkar. Och nu är det ponnyridning… hahaha! I love it.

Hur gick det med Tell idag då? Kanske ni undrar.  Jo, det ska jag gärna tala om för er! Jag tror inte han har gått så bra på fler ÅR som idag. Och jag gjorde inte ens nånting!! Det kanske var det som var miraklet.. ähum. Jag fortsatte försöka sitta stilla med handen när jag väl hoppade upp på honom, hålla om med skänkeln och slappna av och bara låta honom gå. Kollade av lite då och då med halvhalter, att jag kunde ”studsa bollen” och ändra takten med sitsen som Kyra brukar säga på sina clinics, och gjorde några övergångar och lite skänkelvikningar. Tell var med på allt, följde minsta vink. SÅ underbar att rida!! Han kändes så himla positiv och nöjd. Inga sporrar hade jag heller, eftersom det inte var aktuellt på det förra djuret och jag hade glömt att ta på mig dem igen. Men det var ju lika bra eftersom de verkligen inte behövdes. Anna tyckte också han såg jättejättefin ut. Och hon är väldigt ärlig av sig! 🙂 Det tackar vi för. Så jag red inte så länge eftersom det liksom inte behövdes,  jag klappade om min fina häst och skrittade hem genom skogen och sjöng högt av glädje! ❤

IMG_1541

Mycket nöjd och harmonisk Telleman efter ridturen. Tibelle passar på att mysa med hans luddiga vojlock (som fått komma fram ur gömmorna nu i skav-eländes-tiderna). ”Matte, säg åt henne! Hon tar allt mitt ludd”!!

Bild 1

Populärt ludd. Inte så snyggt, men o så praktiskt! 🙂

 

2 reaktioner på ”Keep it simple!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s