Min hästs duktiga familj

Ni som hängt med ett tag här vet ju att Tell står uppstallad hos sina uppfödare. Jag refererar ofta till ”syrran”, ”lillebror” osv. Och det är väl iallafall nästan sant. Han är ju släkt med nästan alla pållarna i stallet, på ett eller annat sätt!

Tänkte att jag kunde presentera hans skillade släktingar lite! Det kan ju vara kul. Jag kanske får lite prestationsångest nu igen, det är ju många i den här hästfamiljen som har riktigt grymma meritlistor… men det kan jag bjuda på. 😉

Tell har en ”syster”, Teya, som också är efter Landlord. (Tells mamma Tosca är mormor till henne). De två är de enda i skaran av Greengardhästarna som har Landlord som pappa, så Tell och jag hejar alltid lite extra på Teya och följer henne i TDB! Det är riktigt coolt att hon går 1,50-hoppning. Teya var den allra första hästen som jag fick rida när jag började hjälpa till och rida på den här fina gården en gång i tiden, så henne minns jag väldigt väl även om hon inte bor hos oss längre! I motsats till fjanten Tell så gick hon på som en traktor ute i skogen, alltid först. Inga problem. 🙂 Men hoppning är det de gillar bäst, de båda Landlord-pållarna! 🙂 Här är Teya och hennes ägare Johan på VW Grand Prix-tävlingarna. Så duktiga!!

Skärmavbild 2015-02-19 kl. 22.52.19

Teyas mamma Thelma har jag lärt känna först nu på äldre dagar när uppfödarna köpte tillbaka henne. Så fint att hon fick komma hem igen, 18 år gammal och med en strålande fälttävlanskarriär i bagaget! Bland annat har hon gått lantliga EM, och dessutom NM med Ludvig Svennerståhl (när han var young rider). Hon har placeringar i tvåstjärnig fälttävlan och har även gått två junior-EM. Hon har nu ett jättefint åringsföl vid sidan, och tjock om magen är hon också. Så snart får vi en ny fölis på gården om allt går bra!

Thelma är alltså halvsyster till Tell, de har samma mamma (Tosca, elitpremierad). Thelma är efter Turban Rose. Fina fina Thelma! Hon har som sagt jättefina resultat själv, och det ska bli spännande att följa hennes avkommor (det finns ju fler att hoppas på framåt)! Hon är AB-premierad, selektionssto och prestationsklass ***.

Skärmavbild 2015-02-19 kl. 23.17.46En bild från Thelmas tävlingskarriär, detta är för 10 år sedan

Thelma

Thelma i somras!

Det var de två vackra damerna, fortsättning följer! Om ni vill alltså, tycker ni det är kul att höra om Tells familj?

Avslutar med en bild på det fina stoet som är stommen till alla de här fina hästarna, nämligen Tosca! Hon gick svår klass i fälttävlan. Henne hade jag gärna velat träffa! Jag minns inte exakt hur gammal hon blev, det får jag fråga igen, men det var gammal iallafall! Hon måste ha haft ett underbart liv. Och hon lever vidare genom alla sina härliga avkommor!

Skärmavbild 2015-02-20 kl. 22.04.25

4 reaktioner på ”Min hästs duktiga familj

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s