Friskis och svettis-ridning

Herregud vad jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Men kul har jag haft!

Först red jag Tell på banan plus ut i skogen en sväng där det var ridbart. Han var jättefin om än något pigg.. Försökte jobba på att han skulle vara avspänd och att jag skulle ha en bra kontakt även om jag ändrade formen och inte glappa. Mycket övergångar och försöka att inte få honom i handen fast han var pigg. Duktig häst. Så glad och nöjd! Tog en liten galopp för första gången på jag vet inte hur länge, han var inte sen att ta den hjälpen kan jag säga! Haha… Älskade häst. Han bjöd på ett litet bocksprång av glädje. Galopp, det är hans gångart det. 😊

Sen tog jag mig ner till ridhuset och red Annas unghäst, det var så roligt! Men shit vad svettigt det är att rida ordentligt!! Särskilt vänster varv i galoppen fick jag lite att jobba med då det är unga frökens lite svårare varv (och tyvärr mitt också). Fick typ sendrag i vänsterbenet för att få henne runt inner skänkel och ut till ytter tygel. Hon tycker det är lite jobbigt att hålla ihop sig i galopp också. Jotack, det tyckte jag med! 😁

Anna tog fram lite bommar som vi tog oss över i både trav och galopp. Duktig tjej! Och vilket stamp! Det bara smattrade i ridhussanden när vi stampade över bommarna, haha! Idag hade vi inte tömkört djuret innan så hon var lite piggare. Men det var ju bara bra, än har hon ju inte verkat sugen på att slänga av mig. 😉

Åkte och satte mig i bastun nere vid sjön efteråt, såååå skönt!! Kände mig helt ledbruten och genomsvettig. Grabbarna som jag bastar med kan inget om hästar, så jag översatte ritten på Tell till jämförbart med en rask promenad med lite jogginginslag, och den sista ritten som ett Friskis-pass. 😊💪

IMG_5188

IMG_5195

2 reaktioner på ”Friskis och svettis-ridning

  1. idooooos skriver:

    Härligt med galopp på Tell. Snart hoppar ni oxå 👍
    Jag har träningsvärk i magen för jag red barbacka & travade mycket för tre dagar sedan, dagen efter det dressyrträning & igår barbacka med mycket trav igen. Känns högst upp i magen. Det är en skön känsla, trots allt!

  2. Ida Qvarnström skriver:

    Ja verkligen! Träningsvärk i magen gillar vi! Då har man jobbat rätt! 🙂 Ja det var superhärligt med en liten galopp, men vi försöker skynda långsamt. Ser verkligen fram emot att kunna vara med på hoppträningarna igen, tyvärr blir det först om två veckor men vi ramlar över lite bommar då och då iallafall än så länge. Gott hopp!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s