Skav-elände

Det är lika bra att vi inte ska vara med på några träningar eller tävlingar än på ett tag. Mitt djur ser ut som en lurvig myrslok som fastnat i en gräsklippare.

Som tur är kommer skavperioden gå över, han ser ju alltid så här hemsk ut på vårvintern. Typ tre strån har trillat av hittills, men snart kommer han väl se ut som en skavd raggsocka som pälsen dessutom ramlar av från…

Jag måste leta reda på allt ludd jag har, just nu är det värst där min skänkel ligger mot (även om jag inte rider med sporrar så blir han skavd av själva benen..). Även halsen har härliga bortskavda fläckar, jag rider med mina mjukaste tyglar men det kanske behövs lite ludd där också. Suck.

Ska åka och köpa lite mer pälsglans i veckan, det brukar hjälpa lite iallafall. Andra kör på pälsglans för att hästen ska se vacker ut, jag använder det på de fulaste ställena för att minimera skav…

Ludd under sadeln har vi redan, och båda sadlarna ligger jättebra. Det är mest skänkelläget som är svårt! Jag försöker göra andra saker också med honom och inte bara rida, men rida är ju roligast! Och han kommer bäst till arbete då också. Han är som tur är inte jättebesvärad av skavet, men skänkelläget får jag passa mig för så det inte blir värre. Han berättar när det är obehagligt, kloka häst. Kan man ha fårskinn runt benen på nåt sätt??

Har ni några bra tips såhär i fällnings/skav-tider? Får era hästar mycket skav? 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s