Min hästs duktiga familj del 2: Dressyrkillarna!

Nu tänkte jag presentera två duktiga dressyrbrorsor till Tell!

Timothy (som kallas Tim) umgås jag med varje dag för han går i samma hage som Tell. Han är den självklara ”lejonkungen” i hagen och styr med lugn hand. Hans matte beskriver honom som en klok professor som egentligen är väldigt försiktig och lite försynt. Jag tror han är lite av en favorit fast hon har många hästar att rida. 🙂 Jag skulle säga att han är väldigt väluppfostrad, trygg och klok och gör verkligen ALLT för sin matte. Fina fina Tim!

Vad jag vet så har Tim faktiskt gått lite fälttävlan i sin ungdom! Men nu är han dressyrstjärna! Han går Medelsvår A och då får han ha det finaste dressyrschabraket och kandaret på sig och hans matte har en tjusig frack. De kan piffa och puffa och allt sånt där svårt. De tränar för dressyrlandslagets förbundskapten Bo Jenå, då brukar jag vara med och titta när jag kan!

Tim med sin matte tillika ryttare och uppfödare har så många placeringar och vinster så jag kan inte ens räkna alla. Det märks att de gillar varann!

Tim är halv-storebror till Tell, de har samma mamma (Tosca) och Tim har Oldtimer xx som pappa. Tim är född år 2001 och är alltså ett år äldre än Tell.

Skärmavbild 2015-02-24 kl. 21.26.15

Skärmavbild 2015-02-24 kl. 21.26.45

Tim fick vara med och visa upp sig under en stor stadsfestival i centrala Växjö i somras, det gjorde han med den äran! Foto: Maria Thor

Tell har även en till dressyr-skillad brorsa! Tromb har jag träffat flera gånger även om det var före min tid som han flyttade, och han ser ut precis som en blandning mellan Tim och Tell! Och det är han ju också, han har också Tosca som mamma och Oldtimer som pappa. Så han är helbror till Tim och halvbror till Tell. Han är född år 2000, så storebror till dem båda. Han har tävlat upp till Medelsvår B. Visst är han lik Tell?

Skärmavbild 2015-02-24 kl. 21.16.38

Med detta sagt ser jag fram emot mitt mål att någon gång lära mig rida på kandar, det borde vi väl fixa va? Tell har det ju i släkten iallafall! 😀

2 reaktioner på ”Min hästs duktiga familj del 2: Dressyrkillarna!

  1. idooooos skriver:

    Jag kan ju skylla på att jag inte vet något om Pantis släkt & helt enkelt tar för givet att hon inte har några dressyrstjärnor i släkten. Då slipper man kandar va? 🙈
    Vad maffig han såg ut, lejonkungen Tim 😊

    • Ida Qvarnström skriver:

      hahahaa, men ni kan ju bli dressyrstjärnor ändå! Nån måste ju vara den första i släkten? 😉 Ja Tim är verkligen maffig, stor och cool! 🙂 Inte som lillebror Tell som är liten och o-cool.. hehe.. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s