Hurra!

Idag var det dubbelridning för mig igen nere i ridhuset, först på Tell och sen Annas unga donna. Så kul!

Tell fick gå ett litet lagom joggingpass, men vi lyckades med lite galopp som inte var fullkomlig katastrof iallafall. Och han gick att få tillbaka ”på mattan” igen sen. Puh. Sen kom Anna inrullandes på stallplan med släpet och lastade ur sin häst, så då var det bara att hoppa upp på nästa pålle som värsta proffsryttaren. 😉

Jag kände redan när jag satt upp att lilla tjejen var rätt kaxig idag. En räv bakom pannluggen, liksom. Pigg och fräsch, men lite grumpy. Anna sa att hon hade varit lite störig och bekväm i veckan. Jo tack. Det märkte jag. Men jag har ju tänkt komma i form nu inför fälttävlanssäsongen så det var ju bara att rida på!

Det är en riktigt häftig häst, men idag var första gången jag tänkte på att hon är ett sto! Det sa jag till Anna. Hon förstod precis vad jag menade! 😉 Jäklar i det vad hon tjurade, jag fick fingret några gånger kan man säga. Riktiga tonårsfasoner. Fick dra till henne med en dressyrpisk i rumpan några gånger i galoppen, jag tänker inte sitta på nån häst som inte tar skänkeln så man får klämma och sparka! Bättre då att peta till dem så de svarar, och sen kunna rida med lätta hjälper. Hon blev jättefin, lilla gumman, men jäklar vad jag fick jobba idag. Helt blöt i svett… Och så fick jag testa balansen lite också. Hehe. Den var det inget fel på som tur var.

Jag har ridit massor med ston i mina dagar, och de är ju alla olika såklart! Men nu när jag har Tell som kan ”valack-protestera” lite ibland så är det verkligen INGENTING mot när man får ett sto emot sig! Eller emot sig, nu överdriver jag, men ni fattar nog. Man förstår var ”man får lämna in en ansökan och vänta på svar” kommer från.. 😉 Tell kan bli arg och fjanta runt och så, men han tjurar liksom inte ihop och testar ens gränser riktigt på det sättet. Sen är han ju äldre också. Han var säkert sån också när han var tonåring. Men kul att hon blev så himla fin sen, lilla tjejen! Längtar redan tills jag ska rida henne igen. På söndag kanske det blir. Känner redan att jag blivit mycket bättre på att rida av att rida andra pållar än bara min egen!

Men vet ni – Tell och jag tränade lite frihetsdressyr när vi kommit hem, mest som stretching egentligen så jag hade inte tänkt träna på ”riktiga trick” som att buga osv. Men han var så himla peppad så jag testade att göra en bugning med honom. Och så fixade han det!!! Ända ner på ena knäet alltså, det har han bara nästan gjort förut. Jag tror inte riktigt att han har förstått att det är det jag menar. Men nu förstod han! Jag klappade och berömde så himla mycket och skrek ”braaaaaaaaaa” så att han nästan blev blyg och gick och slickade på sin saltsten istället. Hahaha! Bästa bästa häst, vad glad jag blev!! 🙂  Hurraaaaa!!! Det funkade!! 

Ps. Kolla in funny horse cartoons på FB! Grymt bra! 😂

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s