Kandar!!

Jag hittade ett så sjukt snyggt kandar idag, precis ett sånt jag vill ha! Och till väldigt bra pris. 😊

Har vi ens börjat rida på kandar? Nej. Ska vi göra det i år? Jag hoppas det! Det är ju lättare om man iallafall har ett kandar. Och detta kan man enkelt ta av ”extraremmen” så det kan även användas som vanligt träns. (= tävlingsträns)!

Det enda dumma är att det bara fanns i storlek cob! Och Tell är ju en ponny. (På 1,64). 😉 Nä, men allvarligt så är han lite ”cob-häst” särskilt om huvudet som är kort och tjockt, haha! Han har cob på grimmor och full på träns. Men jag är ändå lite skeptisk! Vill ju inte ha nåt som är för litet. Köpte det ändå för att prova. Dessutom var det en stor storlek.

Jag har inte vågat göra fler hål för jag vet inte än om jag ska behålla det eller lämna tillbaka. Såhär tycker jag: Sidostyckena och käkremmen passar fint. Där har vi flera hål till godo. Käkremmen är dessutom nästan för lång! Men det funkar om man spänner in den nästan så långt det går.  Nosgrimman behöver komma ner lite, det kan jag fixa (göra fler hål). Pannbandet är något trångt, men inte för litet iallafall. Det är bara att jag helst har dem ännu luftigare.

Det jag är mest skeptisk till är själva ”fästet” till nosgrimman, alltså den remmen som går från nosgrimman bak runt nacken på hästen. Jag tycker de remmarna kommer lite ”uppe på” kindbenen. Eventuellt kan jag be vår sadelmakare Ingrid att ”flytta ner” de remmarna på nosgrimman så de kommer nån cm närmare sidostyckena. Men orkar jag det…? (De kommer mest troligt inte få in det här på Börjes i full, så då får jag ju lämna tillbaka det om det inte går att passa till. Kollade vad det kostar på nätet om jag ska beställa samma i strl full istället, men då får man beställa från Norge i så fall. 2000 spänn. Norska!!) Så neh.. det är inte aktuellt…

Här kommer lite bilder! Vad tror ni, går detta att rädda eller ska jag bara ge upp och köpa ett annat träns/kandar i strl full istället? Hjääääälp!! 

2 reaktioner på ”Kandar!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s