Känguruhopp och bocksprång

Alltså, jag älskar min häst! Om det är nån som inte har förstått det.. 😉

Idag fick han gå ett lagom pass på banan. Vädret var jättehärligt och underlaget på banan kändes toppen. Sååå skönt att komma ut och rida efter en intensiv dag! (Förresten tog jag en powernap efter jobbet. Grymt bra idé!!)Vi provred hans fina nya tävlingsträns/kandar, visst är han fin i det? Nåt hål till på nosgrimman så blev det toppen! Min lilla ponny med cob-storlek! 😊

Nu är han ju igång i alla gångarter och dagens uppgift blev övergångar, serpentiner, tempoväxlingar och cavalettibommar i trav och galopp. Han var så fin! Om än extremt peppad. Vad är det för häst vi pratar om här, liksom… I högergaloppen bockade han rätt mycket och frustade, och i vänster gjorde han ett enormt känguruhopp i fattningen. Jag var evigt tacksam över att jag satt i dressyrsadeln så jag kunde vira mina långa ben om den lille sprätten!! 

När han fått göra av med lite energi och jag red framåt ordentligt så blev det mer ordning på torpet. Även om det var en utmaning att det inte skulle gå fortare över bommarna. Tråkmåns!!! Sa Tell. 

Det är väldigt kul att han är så glad iallafall. Och han lyssnade fint. Känner redan att jag rider bättre efter att ha ridit unghäst några ggr nu, jag blir mer medveten om när jag ”micklar” för mycket och försöker att hålla det enkelt och tydligt även på Tell. 

Läste nåt på ridsport om att sporrar med runda kulor inte är ok på tävling mer, vad ska jag göra?? De är ju mina bästa! Tell gillar också kulan! Såhär ser de ut (jag rider inte med sporrar jämt men på tävling vill jag ju ha det). Ngn som vet? Tror det är okej om de snurrar uppåt, men dessa snurrar ju i sidled. (Horisontellt). Nu tar jag mig en fredagsöl med min ölbryggar-sambo. 😊 ps ni hästmänniskor, prova öltypen saison eller farmhouse ale om ni inte gjort det! Stalldoft.. Mmm…. Sååå gott!👌

2 reaktioner på ”Känguruhopp och bocksprång

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s