8:e mars

Jag önskar att jag för alltid ska slippa läsa reportage om fantastiska idrottare, som bara för att hon är kvinna, får frågor om t ex varför hon inte vill ha barn.

(Varför man väljer att skaffa barn skulle för övrigt aldrig komma upp som fråga. Någonsin. Det förutsätts ju bara). Men tror ni att manliga idrottare får den frågan? Nej. Inte särskilt ofta iallafall. Men med kvinnor har vi blivit så himla vana vid det här. Och ja, det inskränker ju på idrottskarriären på ett helt annat sätt om man ska bära ett barn och föda det, såklart. Men jag blir lika förbannad varje gång. Det har INGET med sport att göra.

 

Anna Hassö är en FANTASTISK idrottskvinna, extremsportare, och kämpe som inte är av denna värld. Intervjua henne om hennes liv, hennes vardag, hennes sport, vad ni vill, (och det gjorde Hippson också i det här fallet, reportaget är för övrigt mycket bra), men snälla SLUTA fråga en människa som är 50 år gammal varför hon inte vill ha barn. Bara ge er.

Tills dess att vi får läsa riktiga sportartiklar om riktiga idrottskvinnor och idrottsmän, så behövs tyvärr internationella kvinnodagen. Det finns goda exempel såklart, allt är inte skit, men det dyker alltid upp då och då som smolk i bägaren. En liten faktaruta nånstans. Det där sluga könsrollskonserverande och förminskande spöket.

Nu ska jag ut och rida i solen, och sen uppträda på scen ikväll med mina tre grymma brudar i About Sally! Upp till kamp! Kramar och kärlek! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s