Dressyrprogram och låttexter

Jag är ju en sån där filur som kanske håller på med lite för många grejor. Men ibland är det väldigt bra!

Jag kan varmt rekommendera alla att börja spela i band eller sjunga. Det är så fantastiskt kul!! Ikväll har vi uppträtt med mitt ”band utan instrument” (det är alltså en a-cappella-grupp). Jäklars vad vi har repat. Det är lite som att träna in fyra dressyrprogram att sjunga fyra låtar.. 😉 om det räcker.

Jag har sjungit i kör väldigt mycket i mina dagar och spelat i många band, så lära mig saker utantill kan jag. Men grejen att vara själv i sin stämma är lite speciell i en grupp som bara är fyra personer. Det är lite som att rida. Kolla här:

  • Man måste lita på varann och på sig själv. Intala sig själv att man inte kommer glömma texten på sitt solo t ex. För tror man att man ska glömma, då gör man det. Fake it til you make it.
  • Improvisation är ett måste. Det kan hända att någon råkar ta din stämma, då måste du snabbt kunna ta den personens stämma istället. Och när hon byter tillbaka till sin igen är det bara att vara lika snabb då!
  • Det går aldrig att träna på att uppträda om man inte gör det. Uppträder alltså. Det är lätt att sjunga bra när ingen publik finns framför en..
  • Har man inte kul så märks det! Och har man kul så slappnar man av. Och då låter det skitbra!

En sak till som är lik mellan ridning och musicerande är att den där jävla låten som man sjungit inför folk tio gånger redan, den måste man ändå repa som en gnu inför nästa gig. Den har liksom hunnit trilla ur hjärnan. Tappat sin skärpa och automatik.

Det kan vara lite annat också som trillar ur hjärnan av bara farten. Så om jag glömmer LB:3-an eller LA:3-an på tävling om några veckor för att istället minnas all text i ”Highway man” av Hoffmaestro får jag väl se glad ut och riva av en liten sång istället! 😉 Undrar vad man hade fått för kommentar i protokollet då? Ett gott skratt hoppas jag iallafall! Och lite får man väl bjuda på sig själv. 😊

Uppladdningen inför giget bestod av en helt underbar uteritt. Jag red utan jacka i de varma vindarna och solen! Våååååår!! Hurra! ☀️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s