Populär veterinär

Vi kollade Tell igår och det var liksom samma status som har upprepat sig två gånger sen i höstas… han är helt ren på rakt spår samt i höger varv, men det hjälper ju inte för han är inte ren i vänster varv på volten. Ringde kliniken nere i Löberöd och de har STÄNGT nästa vecka. Vad f-n..

Jag tjatade mig till att de skulle ringa mig om de får nåt återbud på fredag (som var fulllbokat) men annars får vi fara ner på vår bokade tid som är den 24:e mars. Det var det tidigaste de hade. Om han nu ska behandlas igen så ville jag ju gärna komma dit så fort som möjligt, det här kommer ju bara ta ännu längre tid annars. Men det är väl kanske en världslig sak. Det är ju bara själviskt att jag inte vill tappa mer än nödvändigt, nu när han varit igång ett tag och känns så himla himla fin. Men det enda som spelar roll egentligen är ju att han blir bra igen. Älskade älskade häst. ❤

IMG_0202

Han är väldigt pigg iallafall och tigger godis som bara den. Han verkar inte fatta nånting varför han inte får ut och springa i skogen nåt mer för tillfället. Jag försöker ta in honom lite tidigare på kvällarna, de får ju nåt vårrus ibland och Tell står dessutom på bakbenen lite då och då och ger lillbrorsan en avhyvling. Men det kan ju hända när som helst på dagen också när jag inte ser. Svårt sånt här. Det är ju en häst. Jag kan ju inte låsa in honom. Min kompis Karin (som inte har häst) frågade hur man vet om hästar har ont. Och om jag tror att Tell har det. Bra fråga, de kan ju inte prata! Men tar de inte i lika mycket med ett av sina ben så är det ju nåt vajsing där. Lite som om man själv har vrickat foten, då är man ju försiktig med den foten sen och det är även väldigt lätt att man vrickar den igen och får skitont. Nu tycker jag ju inte att Tell verkar så plågad direkt, tvärtom, men jag kan ju inte rida på en häst som är halt, även om det är lite. Sen är ju också hästar mästare på att dölja att de har ont, det gäller ju att inte bli tagen av något rovdjur på prärien för att de ser att man ser lätt ut att fånga. Fake it til you drop!

Jag får rådgöra med veterinären (igen), tycker själv det är väldigt svårt att veta vad man ska göra om de är lite ”knackiga”. Är det nåt som kan gå över med skritt och vila eller ska det behandlas? Det är väl därför man åker till klinik… och blir ruinerad. Suck. Men å andra sidan, om jag inte tar hjälp så blir jag väl mentalt störd istället av oro. 😛 Och de är väldigt duktiga nere i Löberöd.

Ps. På tal om ruinerad: Såg nu att de som tänkt vara med på årets första fälttävlan nere i Skåne, Tågarp i påsk, verkligen får hala upp stora plånkan. 800 spänn kostar det att vara med i 90-klassen för häst. (!!) Jisses. Det är väldigt mycket pengar. (Startavgift 600 + ambulansavgift på 200 kr). Det skulle vara intressant att veta lite mer exakt varför det höjts, och om det höjs överallt, en del säger att det är för få ideella som hjälper till och att det är en del av sanningen. Tråkigt i så fall. Det leder ju till att färre har råd att vara med, särskilt av oss glada amatörer. Det är ju redan jättedyrt som det är.

2 reaktioner på ”Populär veterinär

 1. idooooos skriver:

  Svårt att veta, om dom har ”ont” eller inte.
  Men jag tror inte Tell har sätskillt ont, sålänge han kan halta & avlasta det lite. Lite som att vi tes har lite ont i en fot, då haltar ju vi för att undvika att använda foten fullt ut. Det går ju bra så länge vi kan ta oss fram långsamt. Men skulle vi bli tvugna att springa med det skulle det genast bli värre. Eller som en häst som ska hoppa med sin ”hälta” eller tvingas till att jobba med bakbenen i en samling eller liknande.
  Rörigt.. Men tror du fattar. Tror inte Tell lider särskillt mycket just nu. Men för fortsatt träning mehöver man såklart komma åt vad det är som orsakar att han inte vill använda ena bakbenet lika mycket..
  Jobbigt att behöva vänta på veterinärtid. Sånt där vill man ju bara få gjort så fort som möjligt, precis som du skrev..

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack söta du! Ja precis, jag tänker också så. Tror inte han har så ont, han verkar inte särskilt besvärad. Ja, jag vill verkligen få det här behandlat så han inte går och får ont nån annanstans i kroppen. Eller att det blir värre av att leden är irriterad. Kollar just nu om det går att få en remiss till hästkliniken i Kalmar. Där kan jag få en tid snabbare än i Löberöd, det är närmare också. Nackdelen är ju då att jag inte vill betala för en hältutredning TILL och det är ju alltid skönt att slippa åka till en NY veterinär utan att vi använder samma som känner både mig och Tell väl. Men kan jag få en remiss på vad de ska göra, så kanske jag åker till Kalmar. Får se… hatar det här!!! Kan han inte bara bli bra.. jäkla djur.. 😉 😛

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s