Fredagsmys 

Imorse vart det upp i ottan för sambon som har min bil till jobbet för tillfället skulle skjutsas in till stan så han kunde ta bussen därifrån. Jag behövde ju min bil själv idag så det var bara att köra honom.

Steg upp kl 6, han skulle vara i stan 7. Sen hem igen och göra roadtrip-fika och dricka lite mer kaffe, sen ut till stallet. Kallt och soligt var det. Skönt. Sist jag körde ner till Löberöd så var det snöstorm.

Jag var beredd på att nåt hjul på släpet kanske skulle kärva eftersom jag inte använt det sen i januari. TRE av fyra hjul satt som berget. 40 minuters våld med slägga krävdes. Och ett antal svordomar. Var SÅ nära att åka hem och hämta gasolbrännaren för jag fick inte loss eländet men det löste sig ju till slut med ännu mera våld. (Kör med era släp för bövelen.. Får de stå kan det gå såhär…)

Resan ner till Löberöd gick fint. Glad och peppad fåle stod som ett ljus. Besöket där gick väldigt snabbt, men jag fick ändå chans att ställa alla mina dumma frågor. Skriver mer om det sen, jag är för trött nu. Men det gick jättejättebra och Tell blev behandlad. Veterinär Staffan lät inte så orolig. 10 dagar skritt och sen ska han igång igen. SÅ skönt att jag fick komma dit, klart att en annan veterinär kan behandla ett bakknä men att verkligen känna hästen sen han föddes och kan all hans historik (och mina nojor) är det ju inte alla som gör. Blev ett väldigt bra samtal.

lite drogad kille

fikapaus på Statoil i Osby. Nöjd hest.

Körde hem igen och nånstans kring Osby gick drogerna ur min kära vän där bak som glatt började galoppera i släpet. Då stannade vi och åt hö och drack kaffe på Statoil. Sen var det bra med det. Han stod snällt resten av vägen utom lite på slutet när han var kissnödig och ville av. Det ville jag också efter sex timmar i bil! Min arma Saab Ann-Christin är ungefär lika stark som en moped. Men hon kämpade på, den lilla ärtan. Det är ett under att den bilen får dra 1600 kg på B-kort. Jag saknar turbodieseln Peggy Peugeot. 😢 Men men, jag har inte råd med nåt annat så nu får Ann-Christin flexa musklerna och vara dragbil ett tag. Hon ska få en tvätt iallafall, ser ut som en white trash-tantbil just nu. 😂

Nu ska jag lägga mig i soffan och inte röra en fena!!! Fredagsmys!! Chips och whiskey är jag värd. Minst. (Hade tänkt lägga upp en bild på min blåa arm sen vurpan igår men jag ser ut som ett lik vit och blå som jag är så jag besparar er det)! Ni får en solig bild från uteplatsen vid stallet istället i eftermiddags när jag firade att resan var över.

 

5 reaktioner på ”Fredagsmys 

 1. idooooos skriver:

  Va bra att det gick bra! Skönt med bara 10 dagars skritt, då är ni snart på banan igen. Är ju inte alls ovanligt att man får behandla om för att släcka det sista.
  Haha. Vad jag skrattade då du skrev om hjulen som fastnat. Men blir endå så stolt. Vi självständiga hästtjejjer löser det mesta!
  Nu förtjänar du helt klart en whisky & en jävla massa chips!
  Kram från Ida & Pantis!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja jätteskönt! Håll tummarna nu att inte nåt mer elände händer! 😉 Haha, ja jag berättade det där om släggan och släpet för en kompis som kom över och drack lite sprit. Hon var så SJUKT impad och jag fattade ingenting. Men det är tydligen bara normalt för hästtjejer att ligga under ett släp och safta till med en slägga klockan halv åtta på morgonen i minusgrader! 😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s