Genrep

Idag var det varmt och soligt, och jag åkte ut lite tidigare från jobbet och gick en promenad med Tell.

Han var lugn och snäll idag, (TACK vädergudarna för varmt väder!) så jag släppte ut honom till kompisarna i hagen när vi kom tillbaka. Lyckligare häst har man väl sällan skådat! Han rullade sig massor. Finingen! ❤ Lite pip och nån liten galopp blev det fast det gick över väldigt fort. Sen stod de och kliade varann och mumsade hö och lite gräs. Så skönt.

Ikväll har jag genreps-hoppat lite på Nova, som jag ska rida på hoppträningen för Jens imorgon. Det gick ganska bra och var kul, men jag måste rida framåt ur sväng och lätta i handen och låta henne sköta jobbet! Det är en utmaning att rida unghäst, särskilt i hoppningen tycker jag! Det blir lätt att jag försöker taxera åt henne men det är ingen idé att lägga i bromsen. Då förstår hon ingenting och hoppar mig ur sadeln… och det är ju inte hennes fel. Det är ”bara” att vara lugn, sitta upp och fram med handen före hindret så fixar hon det! Kan det vara att jag är något ringrostig på att hoppa också kanske… ähum…

Det ska bli kul imorgon iallafall. Jag får säga som det är att jag bara ridit henne några gånger och att vi vill hoppa extremt lågt. 🙂 Känner mig inte så värst nervös faktiskt, jag får göra mitt bästa och vi kommer ju ha proffshjälp. Annars brukar jag ju drabbas av prestationsångest på de här träningarna ibland, antagligen för att Jens själv är så himla duktig och att hans övningar oftast är skitsvåra. (Men ser lätta ut). Plus att jag ibland får för mig att jag inte är en tillräckligt bra ryttare för att ha en sån fin häst som Tell. Men nu när det inte är min häst jag rider så känns det inte alls så! Även om Nova också är en jättefin häst och en riktigt duktig hoppare. Så märkligt…

Tell när jag släppt ut honom precis:

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 21.21.39

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s