Överlevt – och haft kul! 

Fy katten vad jag blev nervös idag inför hoppträningen. Och jag som bara skulle ha kul! 🙈😛

Den första gruppen rapporterde att de hade hoppat 1,35. Heh. Jag fick en mindre hjärtinfarkt av den informationen. Den andra gruppen kollade jag själv lite på, och där pallnitade alla möjliga hästar på alla möjliga hinder, ryttare grät och Jens satt upp på en häst.. Herregud. Till råga på allt var det bana. Jag som hade bett en stilla bön om nåt LÄTT som studs, serier med lite sjyssta avstånd, femåenhalvan eller vad som helst som hjälper en lite att komma rätt. 

Men det var bara att svinga sig upp på lilla Nova. Var SÅ glad över att Anna (hästägaren, min vän och tränare) var med! Hon är så himla cool. Då slappnade jag av lite mer och tänkte inte lika mycket på att jag skulle ramla av och skämma ut mig. Anna litade ju på mig! 😛

Det gick riktigt bra! I uppvärmningen var Nova på G och brallade en del i galoppen. Jag smackade bara på och red framåt, det är jag stolt över att jag löste utan några problem. Sen travhoppade vi lite, och hon landade i rätt galopp varje gång! Duktig tjej. I galopp gjorde hon också rätt, men jag fick testa balansen lite…

Banan vi hoppade var väl inte på nån hisnande höjd (som tur var) men det var ändå lite grindar och oxrar och sånt. Jag gjorde mitt bästa för att rida framåt och låta henne galoppera. Sista vändan gick det helt okej även om jag fick hålla i mig ordentligt i manen för hon hoppar så himla bra den lilla ärtan. När man inte hoppat på ett tag känns det som att det går skitfort med helt vanlig hoppgalopp tycker jag. Särskilt på en häst som man inte är jättevan vid. Men känner man inte riktigt var hästen ska hoppa av så är det nästan alltid att man rider med för lite skänkel. Man måste rida framåt för att hitta aktionen och ha hästen framför sig! Då sitter alla avstånd plättlätt till slut. Nu är väl Nova och jag inte riktigt där än, men jag vet vad jag ska göra lite mer iallafall! 😊

Nu pustar jag ut framför brasan. 

Förresten har jag anmält mig och Tell till några små dressyrtävlingar om 4-6 veckor. Så jag har ngt att planera mot. Det går ju att avanmäla om det skulle behövas. Håll tummarna… (På tal om tävlingar så drömde jag så sjukt konstigt inatt! Jag var på WE-tävling och det var ett ridhus fullt med möbler. Jag fattade ingenting och plötsligt var det min tur). Hahaha…😂

Imorgon får Tell bara gå i hagen för jag ska ut med kollegorna och fira Patrik (en jobbarkompis och vän) som fyller 50. Så rolig som han är vill jag också vara när jag fyller 50! Han är liksom tidlös på nåt sätt. 😊 Det kommer nog bli kul. 

Köpte en ny tröja för 100 spänn på hööks. Antagligen ingen vidare kvalitet men väldigt fin och sjukt bekväm att rida i! Jag letar alltid efter bra långärmade tröjor som får plats under säkerhetsvästen. Gillar knapparna. 

  

Jag har repat lite med mitt band också idag (och spelat med lilla pianoungen). Puh! Allt har gått bra. Dog nästan av sötchock pga Mijas nya valp som var med på repet! 💖💖💖

   

   

2 reaktioner på ”Överlevt – och haft kul! 

  1. idooooos skriver:

    Kul att det gick bra! Låter lite som ”Micke-träningarna” jag rider ibland. Det händer ALLTID nåt & är ogtast ganska tufft. Vore kul att se film på er in action!
    Den där tröjan har jag oxå spanat på! Den ser jättefin & skön ut 👍
    Haha. Typiskt nåt jag skulle kunna drömma.. Just det där att inte kunna banan, det drömmer jag ofta. Att jag kommer till tävling & inte hinner gå banan & sånt..
    Kul att du anmält till några dressyrtävlingar & blickar framåt. Nu verkar Pantis, trots allt okej, så nu blickar jag framåt jag med 🙈

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s