En fantastisk sport

IMG_4541

Snygg och blöt i Tågarp. Många pussar fick han av hästskötaren Ida S!

Jag har bestämt mig för att ha ett bra år. Just nu ser det ju bra ut med Tellepelle, man får väl hålla alla tummarna för att inte nåt elände kommer tillbaka. Men så är det ju med hästar, det gäller att uppskatta nuet! Och vara glad när de är hela och friska.

Jag längtar så himla mycket efter min tokiga sprätt! Har ju inte träffat honom på en hel dag. 😉 Men idag ska vi ut på en skrittrunda och eventuellt börja ta nån pytteliten trav. Beroende på om herr häst har tänkt vara laddad som satan eller inte så kan jag lägga in den lilla minitraven i ridhuset, och sen skritta vidare. Vi får se. Men planen är skogsvägarna.

Jag ringde vår jätteduktiga equiterapeut Sophie, hon ska nog ändå åt vårt håll om några veckor så då får hon ta sig en titt på det peppade djuret. Det var ett tag sen han fick sig en genomgång. Det kan väl aldrig skada tänkte jag. Jag vill verkligen göra allt jag kan för att han ska må bra i både kropp och knopp! ❤ På tal om knopp, så ska djuret få aktivera sig lite på Working Equitation-pay and ride i påsk. I skritt. (Det som jag drömde om och då var hela ridhuset var fullt med möbler…hahaaaa). Men det tror jag kommer bli jätteroligt! Och vi får hoppas att det bara står normala WE-grejor på banan, som grind man ska öppna och stänga, ringklocka, nån bro, lite slalom osv. 😉

IMG_0371

Nu till nåt annat: Det är lustigt hur hemmablind man blir i den här sporten. Nu har jag ju inte ridit fälttävlan så länge direkt, och jag har tur som känner några som rider på rätt hög nivå, tidigare tävlat internationellt osv. Genom att jag köpte Tell har jag verkligen fått ett varmt välkomnande in i fälttävlansvärlden och jag är SÅ glad och tacksam för det!! ❤ Men ändå, det är många som blir sjukt imponerade av att jag tävlat mot folk i landslaget flera gånger. Hahaha! Det är ju inget konstigt för oss som håller på, men det är kanske inte så vanligt i nån annan sport! Hahaha! 😀 Det låter ju som att jag är värsta proffset. Fast grejen är ju att landslagsryttarna rider sina unghästar i samma klass som jag rider min 13-åriga fåle. Det är ju helt underbart. Ridsporten är verkligen unik!

Jag tycker det är otroligt inspirerande att fälttävlansfolk är så himla härliga, och att man får se så mycket bra ridning när man är ute och tränar och tävlar. (Sen är det väl fler landslagsryttare på varenda tävling här nere i södra Sverige antar jag än resten av landet, de flesta bor ju här). Jag har kommit av mig flera gånger på framridningen i fälttävlan för att jag har spanat in Linda Algotsson, Anna Nilsson, Hannes Melin eller Niklas Lindbäck mfl istället… 😉 Och jag tänker att oavsett om jag inte kan rida fälttävlan på Tell i år (vi får se helt enkelt) så kommer jag ändå hänga med på tävlingar så jag får uppleva allt detta. För jag älskar ju det här. Det finns inget bättre!! 

Och om man känner att allt är piss så kan man ju glädja sig åt att jag minsann kom före en och annan landslagsryttare i somras. Lite som när jag tävlade hoppning på ridskolehäst i tonåren och slog vår hopptränare på en jätteflashig häst i omhoppningen! Det är jag nog lite i chock av fortfarande. 😉 Som sagt, det här är en fantastisk sport, hobby och livsstil! Älskade, älskade hästar! ❤

IMG_0452 IMG_3061

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s