Sprätt-aktivism

Jag var så trött idag. Och det ösregnade mer eller mindre hela dan. 

Tell var hur som helst på glatt humör. Och det slutade regna en stund på eftermiddagen, så vi passade på att ta en tur. Eftersom vi är anmälda till WE-pay and ride nästa helg tänkte jag genrepa lite. Hängde upp ett rep mellan två hinderstöd på banan.

  

Sen tränade vi på att göra fina halter och stå stilla mellan bommar, samt att öppna, rida igenom och stänga ”grinden” (dvs repet). Det här var en ganska jobbig övning men mycket nyttig. Tells bästa gren är ju inte att stå stilla… Det är inte heller hans (eller min) bästa gren att rygga rakt bakåt eller göra en snygg framdelsvändning på en hand (jag håller ju repet i den andra). Vi fick träna några gånger. En gång fick vi inte stopp på ryggningen.. Backen hade hängt sig.. 😉 (Ambitiös häst, och ryttare som inte märkte att jag lutade mig framåt av misstag) Men kul var det, och det var en perfekt aktivitet för en sprallenisse som inte förstår meningen med att bara gå rakt fram på en grusväg i skogen utan att hitta på nåt fuffens. Det här däremot, det var ju en uppgift! 😊 Frustade nöjt och var så glad så.

Han var SÅ fin i traven sen, tog bara ett varv trav i varje men det räckte. Så glad och peppad fåle med härligt tryck. Ber till alla gudar att han ska få hålla sig fin och fräsch! ❤️

  

Kanske den fjantigaste så kallade brukshästen ni någonsin sett, men ack så nöjd över att få leka portugis! 😊 ”Var det nån som sa att det finns ett moment i WE som heter SPEED? Varför har ingen sagt nåt om det förut??! Jag är på!!”


2 reaktioner på ”Sprätt-aktivism

 1. idooooos skriver:

  Söt bild på er! Fina tränset är på oxå ser jag 👍
  Roligt med WE! Det testade jag & Pantis en gång på ridklubben. Riktigt skoj! Men tyvärr finns inget sådan här i närheten..tror jag..? Kanske finns i Uppsala/Stockholm förståss!
  Jag ska oxå sätta upp en ”grind” & lägga ut lite bommar någon dag! Som sagt, nyttigt med skonsamt 😊

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jajamän! Bäst att rida in sina saker, och så blir man automatisk vardagsfin då. 😉 Ja vi har egentligen också bara tränat WE två ggr tror jag. Det är väldigt bra för både kropp och knopp! Det börjar bli ganska populärt med WE här, så det finns några tävlingar att åka på om man vill. Blev helt förvånad att det börjat ploppa upp överallt i TDB. Förra året var det typ ingenting, så nu går det undan! Vi får se! Uppenbarligen gillar ju Tell och jag såna här tokiga aktiviteter med tre grenar.. vad det än är.. hahaha! 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s