Alternativ till att rycka manen

Tells man är jättelång och jättetjock.. och jag gillar verkligen inte att rycka den. Han hatar det. Ibland tycker han det är helt okej, och jag tar alltid jättelång tid på mig och kliar och klappar honom medan jag håller på. Men ändå, det är verkligen inte kul. Jag känner mig hemsk. (Det är väl därför jag rycker den så sällan). Och nu känner jag mig ännu värre efter att ha läst det här. Jag kännner mig lite dum också… varför har jag gått och trott att jag måste rycka manen??

Nu har jag bestämt mig att inte rycka den mer och prova nåt annat. Det är helt klart en obehaglig och stressig situation för honom, och det vill jag såklart inte ge honom. (Jag har ryckt massor med hästar innan, och aldrig direkt funderat på att de kan tycka att det gör så ont. Det kanske de inte tyckte heller, de är ju olika de här djuren)!

Dock måste ju något göras, annars kommer han se ut som att han är med i Barna Hedenhös-böckerna. Klippa är ingen idé, manen är så tjock och kommer bara stå rakt upp. Jag har en trimkniv, men den gör inte så stor nytta. Urtunningssax vete tusan. Jag klippte en kompis hår med en sån en gång och det gör jag aldrig mer om. Allt försvann i princip.. hahaha! 😉 Jag är mer inne på nåt sånt här. Är det någon av er som läser detta som har testat nån sån här man-trimnings-grunka? Jag vill ju att det ska bli fint, se naturligt ut men att det ändå går att knoppa osv utan att det sticker upp en massa småhår och ser helt halvsnaggat ut.

Svansen, rycker folk den???! Ja iofs, det är väl kanske inte värre än att man rycker manen. Men jag gör inte det iallafall. Jag bara kapar lite längst ner rakt över med en sax ibland. Och jag skulle aldrig rycka ”skäggstrån” eller ”morrhår”! Tells skägg klipper jag lite med en sax, och alla känselspröten får han såklart ha kvar vid ögon och mule. Tydligen finns det folk som rycker eller klipper dem också.

Är det nån som har provat nån bra mantrimnings-produkt? Andra knep? Har ni man-ömma hästar? 

6 reaktioner på ”Alternativ till att rycka manen

 1. idooooos skriver:

  Pantis är ju vidrig att klippa manen på. Dock blir hon bättre & bättre!
  Det är inte ljudet eller saxen egentligen, hon är liksom inte rädd. Men det är just när man ”petar” i topparna på manen med fingrar eller saxen. Då ruskar, skakar & tar upp huvudet. Tror det kommer från att hon blivit ryckt i sin ungdom.. Och den förra ägaren sa att hon tog tag i ett öra & vred om & körde på med trimkniven, vilket jag tror skapat någon slags ångest..
  Jag har testat den där solocomb, just för att Pantis inte har något emot att man kammar manen. Men det gick inte så bra endå, för man var ju endå tvungen att ”pilla” lite. Och den var svårt att få det jämnt & det var sjukt lätt att tunna ur alldeles för mycket..
  Men den kan säkert funka bra på en häst som står still. Jag blir ju lite ”stressad” när jag håller på med Pantis man & det kan ha bidragit till resultatet..
  Den andra kammen du visade som var med som en karda såg intressant ut! 👍 kunde man beställa den från UK?

  • Ida Qvarnström skriver:

   Både kardan och kniven ska finnas i Sverige. Iallafall den stilen. Märke vet jag inte. Men jag ska kolla på hööks och granngården! Hört att det finns ”karda” till hund som ska funka fint!

  • Ida Qvarnström skriver:

   ps. Tack för feedback! Så bra att du provat kammen. Ja jag kan tänka mig att det inte är så lätt som det ser ut på filmerna, där ser det ju alltid superlätt ut! De vill ju sälja grejorna.. 😉

 2. Ryttarlivet.com skriver:

  Usch jag har aldrig vågat rycka minsta hårstrå på nåt djur. Mina morföräldrar har alltid haft colliehundar och dem rycker man runt öronen men då vill inte jag vara i närheten. Känns bara så galet onödigt. Jag vet ju hur det känns att få ögonbrynen noppade, och det är ju ännu värre när någon annan gör det på en – och då är man ändå beredd och med på det. Skönt att du har börjat hitta alternativ till att rycka. Tror pållen kommer bli väldigt glad över det 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s