Pinsamt otränad

Håhåjaja, ursäkta min franska men fy FAAN vad jag är otränad!! Men nu håller det iofs på att bli ändring på det.. ähum. Det är verkligen pinsamt. 

Jag har ridit både Tell och Nova idag. Ni kan gissa själva vilket som var den svettiga ridningen. I och för sig kom jag på nu att det KUNDE varit Tell, fast av anledningen att sitta kvar. 😉 Men nej då, han var snäll och lugn idag så det var faktiskt Nova som stod för det riktiga ridpasset.

Anna, Novas matte och min tränare, tyckte att nu kunde vi ju trimma lite mer när Nova är igång ordentligt och jag känner henne lite mer. Jag som trodde att jag ridit ordentligt förut också. Det hade jag tydligen inte.

Jag var typ vinröd i ansiktet och hade kramp i magen och benen. Hahahaha… Men oj så fin hon blev! Förresten låter det väl som att Nova var en seg kossa nu, men hon var jättejättepigg! I början av passet fick jag verkligen försöka lugna ner henne och ge henne uppgifter att ta tag i, och hon var verkligen vrålpeppad. Så himla härlig häst. Det var senare i passet (när min kondition tog slut och Nova började bli lite bekväm) som det blev lite jobbigt för oss båda. Hon som sprang iväg med mig i början av passet ville plötsligt inte ta skänkeln, och eftersom jag redan hörde min egen andning genom öronen så sa jag till henne på skarpen att jag inte tänkte sitta där uppe och banka till ingen nytta! Vi hade en liten diskussion (det här är ju en madam som har lite egna åsikter också), hon bockade och kickade in i ridhussargen så det small men SEN gick hon fram igen! Fina lilla häst. Och frustade och frustade. Hon såg väldigt nöjd och trött ut när vi var klara. Jag var också väldigt nöjd, och antagligen ännu tröttare. Och Anna var nöjd. Kul! 🙂 Det var jätteroligt att rida ett riktigt dressyrpass igen! På unghäst, i hoppsadel. 🙂

Jag får skylla mig själv som var lite matt för jag hade ätit så himla uselt idag. Typ levt på kaffe, snus och påskägg. Fy skäms på mig!!

Som tur var red jag Nova i ridhuset, jag hade redan ridit ut på Tell i blötsnö och regn. Huga ligen, ska det inte bli vår nu???!!!!

Två till rapporter från dagen har jag: Jag tog in alla nio hästarna ikväll och gav dem kvällsmat, och då hade det ramlat ner tre knallrosa ballonger mitt på stallgången lagom till när jag tog in en lite snö-yster långbent treåring (Tom). Hans min alltså, den var helt obetalbar!! Hahaha…. Men jag var ju själv där så jag var tvungen att plocka upp ballongerna medan jag höll i Tom och lägga upp dem på en hylla. (Vi har en liten tjej i stallet som fyller nio imorgon). Trodde Tom skulle dö, men han tittade och tittade och sen gick vi förbi och in i boxen. Så duktig! Han får verkligen en guldstjärna för okomplicerat lynne.

… och så fick jag tvärbromsa för en älg som var ute på kvällsgympa på vägen hem. Tur att jag inte kör fort på den lilla vägen hem till mig genom skogen! (Och skönt att jag kör saaben nu som har vassa bromsar och inte gammelvolvon som för tillfället har en bromssträcka på ca 1 kilometer). Nu var det jättelänge sen jag såg en älg. Men jag vet ju att de finns där. Satt helt i mina egna tankar, men bromspedalen stampade jag in på ren instinkt!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s