Ringklocka i huvudet och rädd för lansen, men guldstjärna!

Jag ÄLSKAR min häst. Han är en sån jäkla pärla alltså!! Jag tror att han gillade mig idag också, haha, han var såååå nöjd med livet!

IMG_4656

Det hade ju inte direkt blivit nån träning av inför det här med Working Equitation-pay-and-ride-starten.. men det gjorde ingenting. (Som tur var). Okej. Vi tar det från början. Den här peppade fålen var gratis kan jag säga när jag skulle sadla, han fick ett extremt sprattel-glädje-anfall när han kom ut från släpet på VFK (Växjöortens fältrittklubb, vår hemmaklubb). Till slut kom sadeln på iallafall utan att någon blev översprungen eller dog. Och jag kom upp på hästskrället också, halleluja.

Vi skulle starta först, och jag hade sagt till innan att jag tänkte skritta det mesta. Det gick bra. Så det gjorde vi! Och SÅ kul vi hade! Jag ville rida banan fler gånger!! Jag trodde det skulle bli svårt att få honom att stå stilla, men icke. Han var HELT på jobbet, och lyssnade jättefint. Han är ju bara för fantastisk som kan ställa om såhär. Han förstår när det är läge att koncentrera sig! 🙂

Det enda missödet var egentligen att han råkade få klockan i huvudet när vi skulle rygga ut och sprattlade baklänges i 190 istället för att rygga lugnt och fint. Whoops. Och lansen tyckte han var lite läskig, men det har vi ju bara provat nån enstaka gång förut. Men han lydde mig och gjorde allt så himla bra, även om han var HÖGST tveksam till att ryttare ska hålla i långa pinnar sittandes till häst. Det förstod han inte poängen med, men han överlevde ju mirakulöst ändå. Men ALLT annat gjorde han så bra! Bästa bästa lilla knäppgök. Vi fick fina betyg i protokollet. ”Väl ridet, fin sits, trevlig häst som rör sig avspänt” (!!) bland annat stod det. Vi fick flera åttor, kan man få ta med sig det till dressyrprotokollen sen? 😉 5:a på den usla ryggningen (såklart). Men åhhh vad jag är nöjd! 😀

Vår söta vän Ida S kom och hejade och tog lite bilder och filmade! TAAAAACK!! 

Här får ni se lite bevis från vår första pay and ride i WE! 

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Syntolkning” ifall det är svårt att se vad vi gör: Först rider vi slalom mellan sex pinnar, där ska man göra alla bågar lika stora och ställa och böja lika i båda varven. (Detta ska vara i trav egentligen). Sen ska man göra halt mellan två pinnar och flytta en kopp mellan ena pinnen till den andra medan hästen står blick stilla. Sen ska man plocka upp en lång lans ur en tunna, fånga en ring i mitten, och sen släppa ner både lansen och ringen i en annan tunna. Efter det: skritta in mellan bommar, göra halt och ringa i en klocka, rygga ut. Sen är det trav eller galopp och hoppa ett litet hinder, sen är det halt vid ett bord där man ska lyfta upp en kanna över huvudet och ställa ner den. Efter det ska man göra exakt lika stora volter runt två tunnor ( i trav egentligen, med skrittövergång mitt mellan tunnorna). Sen rider man över träbron, och som extrahinder (för de som ville) i vår klass fick man rida fram till ”grinden” och öppna – rida igenom- och stänga den sittandes till häst. Tadaa! Det var hela banan.

2 reaktioner på ”Ringklocka i huvudet och rädd för lansen, men guldstjärna!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s