Guldstjärnor och några minustecken

Hej hopp! Idag hade jag fullt upp med jobb, pianolektioner och årsmöten och hela faderittan, så Tell fick komma ut på en promenad. Det var det jag hann med.

Han var som en lat gammal ponny i början och ville mest gå bakom mig och snusa mig i håret och på jackan hela tiden. Myshäst. Sen efter halva rundan ungefär fick han syn på en gammal hästkarl i grannskapet som heter Roland. På mycket långt håll. Roland var ute och gick med dubbla uppsättningar kryckor, så det såg lite ut som nån form av terminator mitt ute i den småländska skogen (tyckte Tell). Och spände upp sig som en hingst och blåste och spanade efter Roland med periskopet högt upp i himlen. Suck. Tur att han iallafall är snygg när han är sådär fånig! Fick höra sen att det var fler fålar i stallet idag som tydligen hade vårkänslor.

(En parentes är att när jag började rida Tell och hans syskon för länge sen, innan jag köpte Tell, så mötte man ibland Roland ute i skogen i FULL galopp på nån unghäst han hade fött upp. Då var han väl ”bara” 75 år eller nåt, nu är han nog kring 80 eller ännu äldre skulle jag tro. Men nu rider han inte längre. Dock var Tell aldrig rädd för Roland när han satt till häst, men det var jag! Livrädd!! Och nu är det Tell som är rädd. För Roland, utan häst).  

Skärmavbild 2015-04-07 kl. 21.44.39

Igår fick han iallafall en guldstjärna, jag red ut på honom och som sällskap hade vi Göte (Tells ena uppfödare som är i 80-årsåldern) som gick till fots med vår (nya) konvalescent Tibelle. Hon har ju boxvila annars stackarn, så hon var lite taggad när det väl vankades promenad. Men Tell gick först hela vägen och var sååå cool och nöjd med livet! Haha, snacka om att ha en bra dag! Men det är ju för väl att man har såna också. 🙂

Igår hoppade jag ju Nova också med lite hjälp av Anna, och det gick SÅ bra! Allt satt lätt som en plätt. Det var nog skogsgaloppen som gjorde susen. Hoppas hoppas att detta håller i sig (och att jag lyckas rida ordentligt) på hoppträningen för Jens imorgon!! Anna har lovat att filma spektaklet. Så då ska ni (och jag) få se lite hur det ser ut. Råkade nämna för Anna att jag kanske kunde tänka mig att låna med mig Nova på terrängträning nån gång, jag hann knappt säga klart meningen förrän hon hade okejat det hela! Haha.. får väl se om jag får äta upp det här nu. 😉

En reaktion på ”Guldstjärnor och några minustecken

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s