Passa på att njuta

När ens häst har varit skadad och för tillfället är pigg glad, hel och mår toppen, så finns det liksom inget som slår den känslan. Särskilt om de går så bra som Tell gjorde idag. Det gäller att vara tacksam, för man vet aldrig hur länge det varar. På nåt vis är det lite fint ändå, att verkligen vara i stunden och vara så galet lycklig över en sån sak. 

Lyckades faktiskt träffa på vår sadelmakare Ingrid av en ren slump, så nu har hon fått ta med sig Tells hoppsadel för att ta ur den lite fram. Sen red jag ut med min ena stallkompis som red Tess. Det var helknasigt väder, regn och storm ena sekunden och sol den andra. Vi såg en jätteklar regnbåge mitt i allt, och jag kände mig nästan religiös. 😉 Tell var väldigt lugn och harmonisk. Skönt att skritta ut och hinna prata lite, vi har gått om varann väldigt mycket på sistone och det är ju alltid härligt att hinna träffas ordentligt! Det är väldigt mycket det jag gillar med hästlivet också, inte bara själva hästarna. Jag är så glad över alla fina människor jag har omkring mig och Tell!

Jag berättade medan vi skrittade att Tell har känts jättefräsch, men jag såg ju att min vän såg något skeptisk ut när jag sa att jag hade tänkt åka och rida en dressyrklass på söndag. ”Har du inte börjat galoppera än sa du”?  Nej, det har jag inte egentligen, bara några språng här och där. Men så fin som han kändes igår så hade jag kunnat vinna hela baletten ändå, försökte jag säga. Även om jag bara rider fram i 15 minuter. Jag vet inte riktigt om hon trodde mig… ähum…

Vi kom tillbaka till stallet och då red vi båda två ner till banan. Jag travade lite åttor, gjorde lite tempoväxlingar och Tell kändes superfin. Igen. Jag tog lite galopp och han frustade och frustade. Min vän tittade på oss ett tag och sen sa hon: ”Ja, ni ska helt klart åka och tävla på söndag. Nu förstår jag vad du menar. Han ser verkligen jättefin ut. Och då är han ju knappt ens uppvärmd än!”. 😀

Så skönt!! Ibland tror man ju att allt bara är inbillning. Så det betyder jättemycket att någon mer också tycker han ser superfräsch ut.

2 reaktioner på ”Passa på att njuta

  1. idooooos skriver:

    Gud så härligt!!
    Pantis har aldrig någonsin gett mig den känslan under ett pass på banan om det inte stått hinder framme. Hon är verkligen hopplöst trist att rida markarbete på 😝
    Klart ni dka tävla! Kommer ju gå galant!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s