Det var det!

Jahapp, idag var det tävling! Kände mig ändå lite nervös fast vi bara skulle dit och ha kul. Men det var skönt att jag inte skulle rida förrän kl 15, så jag kunde ta det lugnt hemma på förmiddagen och äta god frukost.

Vädret har varit helt kanon, det får man vara tacksam över efter alla gånger man kört i uselt vinterväglag samt frusit häcken av sig på tävlingar.. sommardäck och sol is the shit! 🙂

Jag hatar vägen till Älmhult, den tar aldrig slut. Det är bara 8 mil (9 kanske högst) härifrån men det känns som 80. Hur som helst, vi kom dit, Tell var knoppad och fin. (Han älskar att bli knoppad och står som ett ljus. Även fast jag skrattade åt hans roliga päls och lurviga öron, han såg ut som ett knoppat får! Hahaha!)

Vi red fram på Ämhult Linnébygdens jättefina utebana, de hade till och med ett upp/nerhopp! (Som vi iofs inte testade, men ändå.) Det är liksom två-tre utebanor som sitter ihop. Lite som en terrängbana fast med sand. 🙂 Tell fick eld i baken av några cyklister som plötsligt dök upp bakom en krök. Ridklubben ligger lite i utkanten av Älmhult, det verkar vara nån slags friluftsområde i närheten. Massor med folk, hundar och cyklister var ute i finvädret.

IMG_5617

Även om han var lite taggad och vild så coolade han ner sig rätt snabbt. Jag red fram i 20 minuter ca, sen skrittade jag mest tills det var vår tur. Tyckte att det räckte så. När vi fick komma in i ridhuset skrittade jag och travade lite, han kändes lite på g men inte överdrivet rädd eller så. De har en svartmålad kortsida i det ridhuset där publiken sitter som många hästar brukar skygga för. Dessutom sitter domaren uppe på läktaren! Så det är lite skumt. Det kan jag hålla med om. 😉

Han var SÅ fin på framridningen, så jag hade såklart hoppats att kunna ta med mig det in på banan… det gick väl sådär. Jag tänkte dressyr och Tell tänkte TJOHOOOO JÄGERSROOOO!!! Det blev ett minst sagt blandat protokoll. Flera sjuor, det var ju trevligt. Traven gick ganska bra. Skritten fick vi inte så bra på, men den är alltid svår på honom. Han är svår att få att trampa över ordentligt, man får vara glad om han iallafall länger ut halsen och slappnar av. Sen i galoppen.. ähum… ja, han lurade mig till månen. Bytte galopp 150 gånger och for omkring som ett skott med öronen framåt, ökningarna sket jag i eftersom jag inte fick stopp på honom som det var… (fast fick ändå en 6,5:a på en upptagning… ”mjuk upptagning” står det)!! haha… Nåväl, han var glad och taggad. Och det var ju synd att det inte gick lika bra som ute på banan, men jag är ändå nöjd med att vi åkte dit. Det var en bra dag trots allt! 🙂

IMG_5615

Det var nog vår första tävling som vi var iväg på helt själva när jag tänker efter, jag har varit iväg med honom själv förut såklart men inte just på tävling. I så fall har väl nån jag känt varit där så jag har kunnat ”låna” nån människa på plats. Men dressyrtävlingar är ju jäkligt softa, så det var inga problem att vara själv. Tell gick snällt in i släpet och skötte sig jättebra. Mycket glad och nöjd med livet.

Det enda jag är riktigt missnöjd över är att han inte ville kissa, fast jag försökte få honom att göra det flera gånger innan vi åkte hem. Men nix, det ville han inte. Pryda häst. Och han HATAR att kissa i släpet, så han håller sig istället så han blir tokig. Han galopperade i släpet och levde om precis HELA vägen hem och blev helt svettig. Och jag vågade inte stanna och släppa ut honom för att försöka kissa lägs motorvägen, helt själv! Livrädd att jag skulle tappa honom när han var så stissig, eller att han inte skulle gå på igen… Men väl hemma kissade han flera hundra liter kändes det som. Suck. Han har ju kunnat kissa i släpet förut, den räven! Fattar inte varför han bara stenvägrar nu….??!! Jag ska göra ett nytt försök att köpa en mellanvägg med mjuk nederdel till mitt släp. Eller tillverka. (Dock har jag provat att köra honom brett med väggen åt sidan, och då ville han inte heller kissa, den fjanten). Men har jag en mjuk vägg så KAN han ju ställa sig brett iallafall om han vill.

Söt är han iallafall. Och glad. Nu när han fått kissa. I sin box… 

IMG_5621

6 reaktioner på ”Det var det!

 1. veronikamarklund skriver:

  Känner igen kissproblematiken 😀 Bra kämpat! Och visst är det soft med dressyrtävling – särskilt när man rider på eftermiddagen 🙂 Nu har jag lagt ut på min fb om kursen i augusti – bloggen är tyvärr lite eftersatt då jag först jobbat järnet i några veckor nu och sen blev jag förstås sjuk… Kan du komma med? Vore skoj!

 2. idooooos skriver:

  Pantis vill heller inte kissa i släpet eller på tävling. Det stressar mig ibland, när det blir långa tävlingsdagar oså. Så precis som Tell kissar hon en flod hemma i boxen 😝

  • Ida Qvarnström skriver:

   Alltså, jag lovar, nästa gång (om) han kissar ska han få så mycket godis och beröm så han svimmar!! ☺️ 😝 På sommaren brukar han vilja kissa i högt gräs på tävling som tur är, men nu på sistone så NÄPP. Och verkligen inte i släpet.. Fasen vad drygt det är!! Stackars oss!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s