Jag har fått en till häst!

Igår när jag kom hem från tävlingen möttes jag av en mycket söt donna som går i Tells gamla sommarhage, det är finfina Nova som jag fått till låns ett tag!

Såhär gick det till. Novas ägare/ryttare/min tränare är dessvärre inlagd på sjukhus för att hennes bäbisar inte ska komma ut för tidigt. Då blev det lite väl mycket jobb att rida Nova för oss medhjälpare, eftersom de inte har ridbana måste vi antingen rida ut henne eller hämta henne med släp och köra till ridbana eller ridhus, och det har vi inte riktigt tid med. Jag hälsade på den arma gravida hästägaren på sjukan häromdagen och överräckte detta lilla erbjudande, eftersom jag vet att hon har ångest över vad hon ska ta sig till med sin fina häst nu när hon så att säga ligger där hon ligger. Hon blev så glad att det var nära till tårarna. Tror hon uppskattade både omtanken och vår sköna hästhumor. 😉

Skärmavbild 2015-04-20 kl. 13.08.01

Man kan väl iofs undra hur jag ska hinna med en häst TILL, (vad tänkte jag???!!!) men jag tänker mig att det får bli nu i några veckor. Vi får ta det som det kommer. Sen ska jag ju till Argentina i juni, och vi får väl se när Anna (och antagligen de nykläckta barnen) kommer hem från sjukhuset. Men det känns ju onödigt att ha ridit Nova en del nu och så får hon bara stå. Så det är klart man vill hjälpa till. Några gånger i veckan ska jag väl kunna rida henne iallafall. (Och även om jag är för optimistisk nu så är det ändå bättre att hon står hos oss så kan antingen jag eller den andra ”beridaren” Louise komma ut på henne ibland. Hemma hos sig skulle hon ju bara få gå i hagen).

Däremot måste jag fundera ut vad JAG vill med det hela. Hjälpa Anna, kommer få ridlektioner i betalning, Nova är rolig att rida, jag utvecklar min egen ridning… osv. Så är det ju. Men det är väl lite det här med hoppträningarna som är en nöt att knäcka. Känner mig så feg som har lite ont i magen över det hela, och Nova är jättefin att hoppa även om det inte var så lätt att reda ut sist. Men hon är riktigt riktigt häftig. (Hon är efter Nobel – Aerline H-Ceylon). Det tråkiga är att jag är rädd för att det ska gå dåligt och att jag ska bli utskälld av Jens. (Eller ramla av och slå mig och/eller förstöra Annas fina häst). Hatar den känslan. Önskar att jag VAR profesionell beridare på riktigt, haha! 😉 Men jag älskar ju att hoppa, rida och träna. Ja.. jag får fundera på det. Vet inte om jag ska vara med på onsdag eller inte. Får se om jag hinner rida henne före det först och främst. 

4 reaktioner på ”Jag har fått en till häst!

 1. idooooos skriver:

  Haha, vilken rolig ”lapp”
  Det kommer bli kanon det där! Och hoppträningarna kommer gå bra!
  Men måste du rida just för Jens om du känner dig såpass osäker på hans träningar?
  Vet ju hur det är på våra ”micke-träningar”, lite kniven mot strupen hela tiden. Inte så roligt. Speciellt inte när det skiter sig..

  • Ida Qvarnström skriver:

   Nej det är sant, jag kan rida för nån annan. Men de här träningarna är ju hemma, så det är klart lättast att kunna vara med på dem. Och det är ju kul när det går bra… hehe.. :S Jag får se hur jag gör. Jag måste ju inte.

 2. veronikamarklund skriver:

  Mmm det var en stam i min smak! Min egna avkomma var efter Nobel , och så har jag ju ägt Madicks mamma – e: Ceylon 😊 har också varit spekulant på ett sto e Aerline H -Ceylon en gång … Vad heter mamman ?

  • Ida Qvarnström skriver:

   Mamman heter Moa… Höll jag på att säga. Men det är ju Maui hon faktiskt heter i passet! Sök på Maui (SWB) på blup. Minns att hon fick omdömet ”ett mycket fint sto som vi GÄRNA ser i aveln” när vi visade henne och lilla Nova på fölbedömningen . 😊 Hon har fått ett till föl sen också, en jättehärlig kille som heter Fayal. Efter Fetcher N. Han är till salu.. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s