Lön för mödan

Hörde för ett tag sen nån säga att det här med hästar är 90% slit och 10% belöning. Jojo, det kanske kan ligga nåt i det. Haha! 😉

Nova har varit en PÄRLA idag på hoppträningen. Så nöjd och glad så. Det var lite en kombination av tur och skicklighet kan jag sammanfatta det. Jag hade bestämt mig för att värma upp henne ute i skogen och på ängarna, så vi tog en kort runda i solskenet (18 grader varmt här idag) och hon fick bralla av sig lite i galopp uppför en backe nere vid sjön. Jääääklar vad hon bockade, men hon bjuder ju framåt iallafall när man är ute och det är lite det där allmänna sprattlandet när man inte vet vilket håll de ska fara åt som jag tycker är otäckt. Inte om man ändå kommer framåt. Då är det bara att hålla sig i manen.

Väl på träningen (dessvärre i svinvarmt ridhus, trots öppen port) så hade jag lite tur, två avhopp gjorde att vi bara var två i gruppen. Förra gången blev det ju lite stissigt delvis för att nån red upp i rumpan på oss så Nova ballade ur. Det slapp vi ju idag när det var så gott om plats. Och så var hon ju lite avrastad sen innan också den här gången. Vilket nog var en god idé. Hon var dessutom på mycket gott humör. Hon äääälskar skogen, den lilla donnan! En riktig smålandshäst! 🙂

Min kompis Sara red i gruppen före och var såååå glad för det hade gått så bra, så roligt att höra! Det går ju upp och ner med de här djuren helt klart, var det 90/10 eller hur var det nu.. så glad för hennes skulll!

Det var verkligen inga problem med nåt med Nova idag, förutom möjligen min något dåliga kondition. Dock håller den raskt på att förbättras i och med motionerande av två djur istället för bara ett. Som tur är. Jag hade gett mig tusan på att ha bra galopp in i varje sväng så hon inte skulle tappa energin. Kändes som att min ytterskänkel gick som en trumvirvel. ”Sitt inte och åk häst nu, du måste på med benen”! sa Jens… Så det var bara försöka hjälpa henne ännu MER med skänkeln fast jag redan var helt genomsvettig… hahaha! Och så håller jag mer i högertygeln än i vänster trots att jag verkligen försöker hålla dem jämna!! Damn it… men jag tänkte mig att jag skulle ha 1 dm längre tygel i högerhanden och då blev det bättre. Det här gör jag ju tyvärr omedvetet på Tell också. En gång fick jag som kommentar i ett dressyrprotokoll: ”Prydlig ritt och trevlig häst, som dock går något högerställd hela programmet”. Det ni! hahaha… så detta är INTE bara Nova som har ett svagare vänstervarv, det har tyvärr jag själv också. Vi får träna ännu mer på det helt enkelt.

Så skönt att få till ett roligt och ganska okomplicerat pass, det kändes verkligen som att jag kämpat mig till det här! Är något stel i nacken dock och är lite blåslagen om hakan efter igår när hon reste sig och knockade mig. Men det gör ingenting om hon går såhär bra dagen efter. Fin häst! Tur det finns god mat, badkar och ormsalva när jag kommer hem. 🙂

Tell och Tim är så roliga, de galopperade och lekte i hagen och var så söta att se! Jag hann inte ut på honom idag, skulle ta in och mata alla hästapållarna ikväll men det kommer ju fler dagar. Han verkar ha det helt underbart ändå och motionerar ju sig själv en del. Och de står och myser och kliar varann också när de inte busar runt, fina älskade brorsorna.

Snälla Sara har skickat över en liten filmsnutt! Den är inte lång, men ni får se Nova och mig in action iallafall! 

2 reaktioner på ”Lön för mödan

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s