Upp som en pannkaka, ner som en sol!

Idag hade jag verkligen vaknat på fel sida. Mådde pyton, helt tjock i halsen och skitont i huvudet. Neeeeeej, jag vill inte bli sjuk!!! Som tur var gick det över lite under dagen, men jag var helt orkeslös och kunde inte tänka klart alls. Vilket resulterade i en massa onödig beslutsångest. 

Till slut tog jag mig ut till stallet iallafall, och kunde inte bestämma mig för om jag orkade rida eller inte. Kände att jag borde, pga ridit ordentligt på Nova i veckan och mest bara joggat Tell. Och om vi nånsin ska komma i form igen för hopptävlingar och terräng så är det väl bara att sätta fart… hästen kommer ju inte i form helt på egen hand direkt.

Jag var ytterst nära att ha övertalat mig själv att jag var för orkeslös för att rida, när jag mirakulöst drog på mig ridbyxorna trots allt och hämtade in Tell från hagen. Jag tror det var där jag bestämde mig att jag ändå orkade, blev så himla glad bara av att se honom komma mig till mötes! Det är så man blir gråtmild. Om de här hästarna bara visste hur mycket de betyder, jäkla djur!!

(Förresten måste ni lyssna på radioklippet ”tankar för dagen” av Åsa Larsson som berättar så fint om sin häst! Det var en av mina goa kollegor som hade hört det på morgonen och tänkte på mig sa han!)

Älskade, älskade häst. Skrittade ut och red sen en stund på banan tillsammans med min kompis och hon tyckte han såg HUR fräsch ut som helst. Jag tror inte hon riktigt förstår hur mycket det betyder att få höra det… eller jo, hon är ju också hästtok. 😉 Provade min ”nya” hoppsadel nu när Ingrid tagit ur den lite fram. Tell tyckte livet var lattjo som vanligt och jag vet inte om jag kände nån jätteskillnad. Men fan vad skön den är. Det är ju bra. Jag vill fortfarande bli begravd sittandes i dressyrsadeln om jag skulle dö knall och fall, men hoppsadeln är ju inte långt ifrån alltså. Min kompis tyckte jag skulle tänka på att sätta mig långt fram i den. Och så har det ju alltid varit. Men jag kommer inte i bakvikt iallafall som jag gjorde lite förut, och tänka på att rida lätt ”långt fram” tror jag nog att jag får göra i alla hoppsadlar. Det har nog inte med sadeln att göra. 😉

Tell brallade som in i h-vete på banan i galoppen och var peppad och glad. Men jag älskar honom SÅ mycket. Jag vet ingen finare häst. Rullade fram i galopp över några bommar i lätt sits och bara log och log. Jag är så sjukt tacksam och glad över den tiden jag har honom till låns här på jorden!

Dessutom ska jag på ridkurs på Wirsbo herrgård i slutet av augusti med blogg-kompisarna Vera, Beata mfl!! (Som jag aldrig har träffat. Bara en sån sak!) Hurra!! Ska bli SÅ roligt och jag längtar så mycket!! Hoppas bara att jag kan ta med mig spratteldjuret Tell dit, annars får det bli lånehäst. Nåt lånat djur kan iofs komma ifråga ändå, alltid kul att variera sig lite även om jag släpar med Tell 40 mil upp i landet. 😀

Kram från en trött, glad och halvsjuk Ida och älskade Telleman bus-sprätt gosnos:

 


3 reaktioner på ”Upp som en pannkaka, ner som en sol!

 1. idooooos skriver:

  Åh det där måste jag lyssna på! Vet precis hur du menar med att man kan bli gråtmild bara av att se dom. Ibland pirrar det faktiskt i min mage när Pantis ser på mig, med sina fina, snälla, vackra ögon. Är det inte kärlek så säg?
  Bara vi hästmänninskor (som haft skadad häst) förstår hur mycket värt dom orden är, att hästen ser superfräsch ut 😄
  Emma filmade mig & Pantis under framjoggningen igår på terrängbanan & sa ”bara för att jag ska få SE hur fräsch hon ser ut. Och efter att ha sett det, samt hur hon kändes, så kan jag nog inte annat än att hålla med. Fan så underbart. Jag älskar SVEN! Han är mitt frikort (sorry Peter 😉)
  Roligt att träffa bloggkompisar & åka på äventyr! Älskar äventyr. Även om det blir lite för lite av den varan nuförtiden 😝
  Hörs hej. Hoppas du mår bättre idag.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s