Sprattling Equitation

Idag mådde jag lite bättre som tur är, men nåt är skumt med både vädret och min temperatur. 😉 Det kändes typ som i ett växthus ute, varmt och regnigt. Tog på mig jackan, tog av den, blev varm, blev kall… så höll det på. Men ändå en klar förbättring sen igår med förkylningsstatusen.


Tell och storebror Tim fick åka på Working Equitation-träning på Bergunda (VFK) idag och Louise var snäll och red ut på Nova-lisan så hon blev motionerad och glad.

Katarina Bowallius som vi tränar WE för är helt fantastisk, älskar henne!! Hon förklarar så himla bra. Skulle gärna rida för henne minst en gång i veckan. Man tränar liksom dressyr lika mycket som man lär sig rida de olika WE-hindrena korrekt. Suuuuuperbra och nyttigt! Och så himla himla kul. Tyvärr bor hon i Hässleholm. Och ska kanske flytta till Portugal… men men, vi är glada för de träningstillfällena som vi får ihop. Och hoppas såklart att hon snarast flyttar till Växjö i så fall om det nu prompt ska hållas på och flyttas nånstans. ❤

Tell var på ett fruktansvärt peppat humör och snälla Ingrid som skulle hjälpa till att hålla djuret när jag sadlade fick lite att göra. Suck. Naturligtvis var det även skjutövning på banan som ligger vid ridklubben. Alla vi VFK-ryttare blir miljötränade när vi rider på klubbens utebana kan man säga. Jäklar vad det smäller. Tell var egentligen inte särskilt rädd för skotten men han tog det som en anledning att hitta på alla möjliga sorters bus. Han hade en hel flock med rävar bakom öronen idag…

Träningen gick ändå bra tycker jag, han var så fin och härlig att rida när jag hade honom med mig! Och det hade jag ju nästan hela passet. Förutom när han fick frispel, sprattlade åt alla håll och kastade sig och vägrade gå ut i ett hörn av ridbanan (som var mot skjutbanan, vilda hästar i hagen och prasslande ensilageplast som flög i vinden. Men ändå. Är han rädd på riktigt så känner jag det, det här var mest vårsprallig fjant). Som tur var kom trygga storebror Tim spatserande mycket lägligt med sin matte som just hade kommit upp på hästryggen, så jag ropade på dem. De kom såklart och visade var skåpet ska stå. Sen var det inga problem med den läskiga fållan i hörnet nåt mer. Tack snälla storebror och tack storebrors matte!


Hemläxan jag fick var: Rid med axlarna i rörelseriktningen, vrid i midjan och låt ytter axel komma fram särskilt när jag vänder till höger. Till vänster är jag väldigt rörlig. Inte mecka med handen i onödan, lita på att hästen följer och ”dansar fram”! Mjuka halvhalter så inte ”vattnet pyser ut ur slangen på mitten när vi rider åttvolter”. Våga bromsa upp på ytter tygel i vänster varv så jag inte tappar ut bogen. Centrera mig själv när jag vill ha honom rak, stabil i bålen, se vägen. Rikta in bogarna och axlarna som leder vägen.

Ett jättebra pass, hoppas det blir träning snart igen! Vet inte om jag kommer tävla WE, kanske kan göra det nu under våren i så fall tills han är fullt igång för fälttävlan igen. Då kommer det nog bli det stället.. 😉 Men WE är grymt kul det också!

ps: Det går bra för vår terrängtränare Linda i Italien! Heja heja!!! Nu håller vi tummarna för EM-kval! 😀 Heja Småland!! http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Falttavlan/2015/4/Algotssons-rockar-i-Italien/

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s