Klona mig – eller ta det lugnt

Vad är egentligen lagom nivå på ambitionen? Jag funderar mycket på det. Försöker hinna med både hästarna och mitt övriga liv, men det är inte så lätt. Det är lätt att dessutom fokusera på det som går mindre bra, än det som faktiskt gör det. Jag missar massor av roliga saker för att jag alltid är uppbokad. Så jäkla tråkigt.

Jag är ganska dålig på att inse att jag har för lite tid och för mycket saker jag håller på med. Vissa perioder är jag rätt nöjd med mina prioriteringar, men ibland undrar jag verkligen vad jag håller på med. Jag gör så gott jag kan, och jag försöker prioritera en balans mellan saker som jag vill göra och som jag mår bra av, och sånt jag måste. Ni vet, som alla människor gör. (Antar jag).

Helst vill jag just nu bara rida, sjunga och hänga i min trädgård. Åka på lite ridläger och fälttävlan ibland. Det hade väl varit gött? 😉

Ibland känns det bara som att jag lever i ett jäkla ekorrhjul. Jobbade som en tok för att hinna klart med allt igår och drack 10 koppar kaffe, sen kastade jag mig ut till stallet och red två hästar som en vettvilling i det fina vädret, kastade mig i bilen och kom försent till ett styrelsemöte som sen höll på till sent på kvällen. Fick ont i huvudet och kände hur jag fick anstränga mig för att inte låta otrevlig och snäsa åt de andra på mötet. Drack ett glas vin och däckade i soffan efteråt. Sen upp igen, trött som jag vet inte vad, och så samma sak igen.

Jag har en plan för hur jag ska komma ur allt det här, men det kommer inte vara genomförbart förrän i augusti. Så jag får hålla ut och försöka klara mig så gott det går. Det är det som är det luriga, jag vill gärna vara bra på det jag gör och det kan jag ju inte när det är för mycket. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag gick för fort fram med Tell på grund av min kassa planering t ex, så jag tar det snarare för lugnt med honom. Och ibland när jag inte orkar göra nåt, så får jag energi bara av att gå en promenad i skogen med honom, eller titta på honom i hagen. Men varje gång någon frågar ”ska du rida”? och jag säger ”jag hinner inte” så får jag ett hugg i magen av dåligt samvete.

Ursäkta gnället, behövde väl skriva av mig lite. Jag är en känslomänniska, imorgon mår jag säkert bättre igen. Känner mig ofta så himla bortskämd, allt det här är verkligen lyxproblem. Det räcker att se lite längre än näsan räcker för att fatta att jag har det så sjukt bra och är så oerhört priviligerad som råkat födas i den här delen av världen. Nånstans tror jag det är det som är roten till allt det här också, jag fattar att jag har det så bra och känner ett ansvar för att dra mitt strå till stacken för att förändra världen till nåt bättre. Och så vill jag rida och göra en massa andra saker samtidigt. Men det är väldigt jobbigt att försöka förändra världen hela tiden. Då blir man väldigt trött. 😉

Snart ska jag ta ut mitt älskade flytetyg igen och bara glida fram på sjön.

IMG_0521 IMG_0485 IMG_0501

5 reaktioner på ”Klona mig – eller ta det lugnt

  1. idooooos skriver:

    Jo du ska visst rida OS, 2016, remember? Så nu jävlar rider du!
    Nej men skämt o sido, jag förstår din stress & frustration.. Och jag blir lite orolig när jag hör hur du kämpar dig igenom allt. Inget blir ju roligt om man inte hinner stanna upp & njuta av det. Hoppas du kan prioritera & få lite lugnare där i Augusti, om inte före ❤️

    • Ida Qvarnström skriver:

      Hahaha, jag visste att du skulle säga det 😉😄 Ja det är klart vi ska rida OS! 😂 Nej men allvarligt, jag blir också lite trött ibland men idag känns det bättre. Våren är alltid en sån där tid som är underbar men även väldigt stressig för min del. Det glömmer jag bort varje år.. 😛 Men snart ska jag ju vara ledig. Det ser jag fram emot. Då blir allt lite mindre panikartat. Tack för omtanken! ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s