Att få ett femårigt sto emot sig…

Herregud. Jag är så trött. Mat och öl hade suttit fint nu. Och det är på gång som tur är!!

Det har regnat hela dan och varit fyra grader… hurvas. Red Tell på banan och han kändes fin! Protesterade lite i vänstervarvet och sprattlade och frustade innan jag fick igenom det, så det var lite jobbigt men han förstod till slut vad jag menade. Frustade och frustade. Min vän som red samtidigt tyckte han såg jättefin ut, och det var ju tur för annars hade jag väl börjat noja. Men han tycker ju det är pest att ta i med höger bak, det tyckte han även före han blev skadad.

Sen var det då Novalisans tur. Allt var frid och fröjd till en början, vi red också på banan i alla gångarter och tog lite cavaletti och hoppade några skutt över ett litet hinder. Hon kändes trevlig, även om hon hellre galopperar i skogen, det gör hon ju liksom klart för en. Men hon jobbade ändå på bra. Sen var det som att själva fan flög i henne och det var rent omöjligt att svänga till vänster (hon gick emot höger skänkel). Med kontakt på tygeln alltså. Släppte jag tygeln följde hon skänkeln lätt som en plätt. Hon bara bestämde sig för att jag kunde GLÖMMA att hon skulle göra nåt med kort tygel. Jag höll inte ens hårt i henne! Bara en jämn mjuk kontakt med mungiporna. Men icke. Hästskrället ställde sig rätt upp typ 10 ggr och kastade sig som ett enda fladder åt alla håll. Smart sätt att komma undan, sådär jättekul är det ju inte direkt att sitta på då, det kan jag ärligt säga. Det är rätt otäckt när man inte vet vilket håll de ska fara åt (eller om de skulle gå över till och med). Hon bara fladdrar med huvudet och halsen och PANG så står hon rätt upp eller far iväg åt nåt håll och SEN reser sig.

”Gör vad som helst”! Ropade min vän. Så jag försökte snurra henne åt nåt håll, eller svänga, rida in bland bommarna, flytta henne… ja herregud. Det gick bra i skritt men efter 1,5 timme hade jag fortfarande inte fått henne att acceptera kontakten i vänster varv i trav eller galopp. I höger gick det bra. Hade ingen ork kvar och pallade bara inte. Kände mig skitdum för jag ville verkligen INTE att hon skulle få vinning av detta, smarta odjur. Men jag redde inte ut det mer än i skritt, det har jag aldrig känt förut, då har jag alltid kommit ur det när hon har dummat sig. Men inte idag. Jag bara kände HIT MEN INTE LÄNGRE. Så jag gick in och hämtade långlinan och pisken. Sen fick hon gå i vänster varv på lina och det gick bra. Avslutade lite i höger varv på lina. Gick in och var förbannad och kände att det var typ 1-0 till Nova, men vad fan ska man göra. Jag är inte proffsryttare, jag gör så gott jag kan. Man är inte så kaxig där uppe när hon håller på så där kan jag tala om. Dessutom var jag dyblöt och svettig efter att ha ridit två hästar i hällregn och energin var lika med noll.

Ja ja. Så kan det vara. Nya tag imorgon… ja jisses. Dessa djur alltså.

4 reaktioner på ”Att få ett femårigt sto emot sig…

 1. veronikamarklund skriver:

  Jag tycker det var klokt av dig . Om hon hade gått över eller fått av dig hade det varit ännu mer svårlöst sen. Ta hjälp av någon på backen . Förhoppningsvis blev hon lite trött iaf …

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack! ❤ Ja hon var så "trött" så hon inte kunde svänga vänster med sträckt yttertygel.. men stå på bakbenen och fladdra omkring var tydligen på en helt annan tank bränsle… suck. Men jo man kan ju hoppas att hon är liiite uttröttad iallafall. Det här är ju ett djur som mår bra av att gå mycket. För huvudets skull alltså. Man undrar ju vad som rör sig där uppe. Kroppen kan nog behöva vila emellanåt, men i skallen skulle hon egentligen gå tre timmar om dan!! Minst!

 2. idooooos skriver:

  Hej & hå!
  Förstår verkligen att du inte var så kaxig där uppe. Åh så frustrerande. Lilla ”söta” Tjejjen..ja hon verkar vara en väldigt bestämd dam. Bra kämpat!!
  Och imorrn kan hon bergis bete sig som en ängel..?

  • Ida Qvarnström skriver:

   Nja, det hade jag trott faktiskt!! Men hon var en ängel när hon sprattlat klart. 😉 ja, söta kickan! Så jäkla onödigt. Hon som är sååå fin att rida!! När man inte vill mörda henne… Haha! 🙈

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s