Fegvariant uppfostringsanstalt 

Novalisan fick komma ut på banan i pessoa-sele idag. Jag stod i mitten med långpisk och hjälm.. 

Jag trodde nog inte att hon skulle göra nåt, ett smart sto som hon är, men det räckte med att jag hade kopplat fast selen väldigt löst utan nån egentlig inspänning så reste hon sig och sprattlade som en lax. Jag gick på med pisken och kände mig som en sportfiskare som hade en 600 kilos arg fisk på kroken… 

Det var ändå lite bra att det här kom fram och att jag kunde korrigera henne. Hon gav sig rätt snabbt och jobbade på istället och frustade. Sen ville hon inte riktigt jobba ordentligt i vänster galopp så hon fick sprattla runt lite till och kicka och ha sig innan hon kom till riktigt arbete i lugn och ro. Så himla fin häst, så onödigt att hon ska vara så jäkla skarp i huvudet alltså! Men men, lite skönt ändå att hon fick sprattla i linan och att inte jag satt på. Duktig tjej. Varje gång jag berömde henne stannade hon. Hahaha! Vadå dålig bjudning!??? Fisk-fusk-Fia!! Tur att jag ändå gillar henne jättemycket. Förbaskade hästskrälle. 😉

Ps. Hon är nyligen kollad av vet, men vi ska dit med henne igen bara för att dubbelkolla att det inte är nåt. Men eftersom hon är så himla fin i skogen och dum bara på banan så har vi svårt att tro att det sitter nån annan stans än i huvudet. Men ändå. Bäst att kolla med vet. först. 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s