Min hästs duktiga familj del 3: Fälttävlans-amazonerna!

Idag känner jag mig bakis, fast jag inte är det. Det är nog bakis av att ha blivit brutalt nerbankad på jorden igen av ett femårigt sto igår. Haha.. nåväl, här kommer ett inlägg till er iallafall! En fortsättning på serien ”min hästs duktiga familj” som jag började med för ett tag sedan men sen helt har glömt bort. Tills nu!

Den här delen kallar jag för Fälttävlans-amazonerna! Det låter väl bra? 🙂

Jag har ju redan presenterat det mycket meriterade och fina Turban Rose-stoet Thelma som flyttat hem till gården igen på gamla dar efter en härlig fälttävlanskarriär, och stamstoet Tosca (Tells och alla de här andra hästarnas mamma) har ni också hört lite om. Det är två av amazonerna det. Här kommer några fler!

Tatcha föddes 1991 (e Ditton Wood xx – u Tosca). Hon har placeringar i medelsvår fälttävlan, och gick till final i Breeders Trophy (fälttävlan) som fyraåring. När jag började rida hästarna på Hedaholm så lärde jag känna en son till Tatcha, nämligen fina Poppe! (Porporino heter han egentligen och är e Pascal). Han är nu såld, och Tatcha har också andra ägare sen länge. Tatcha har fått många fina föl, bland annat efter hingstarna Feliciano, Lambourghini och Cardento. (Feliciano-avkomman gick kanonbra i 5- och 6-årschampionat och blev sedan såld till Belgien).

Tatcha

Tatcha

Tirri föddes 1993 (e Turban Rose u Tosca). Tirri var den första Turban Rose-avkomman i den här familjen och hon måste ju ha blivit så bra så de ville använda den hingsten igen! 🙂 För bra blev hon. Viiiilken grym häst!!! Hon har massor av placeringar i fälttävlan (bland annat blev hon placerad i varenda start i medelsvår fälttävlan 1998-99), har gått ungefär hur många terrängrundor som helst utan hinderfel, hon har även placeringar i 120-hoppning och har gått medelsvår dressyr. En riktig multitalang. Hon är berest också, bland annat har hon tävlat internationellt i Tjeckien. Tvåstjärig fälttävlan har denna stjärna gått. Hon har också fått många fina avkommor. En av dem brukar Tell och jag träffa på tävlingar ibland då de bor här i Småland, Hortensia (e HipHop) heter hon. Född 2008 tror jag. Riktigt fin! 🙂  De andra fölen Tirri fått är efter Airline H, Last Liberty och Fetcher N.

Om man säger så – jag förstår verkligen att man velat avla på de här stona, och de har visat sig nedärva sina fina egenskaper och trevliga temperament också.

Här är några bilder på Tirri från hennes karriär!

Tirri

Tirri

Skärmavbild 2015-05-02 kl. 16.45.01

Den tredje fälttävlans-amazonen jag vill presentera heter Tilda och är född 1998. Också efter Turban Rose, u: Tosca. (En vinnande kombination!) Hon har förutom fälttävlan även gått en hel del hoppning, vilket hon är riktigt vass på! Hon har placeringar i 1,35-hoppning och har tävlat 1,40. Numera ägs hon av en annan duktig fälttävlansfamilj som har henne som avelssto. Hon har fått föl efter Baltimore, Carème och Common Sense. (Kanske nån mer, men dessa är det jag vet).

Tilda

Tilda

… och så den fjärde amazonen (fast det finns faktiskt ännu fler, tro´t eller ej!!) :

Tekla, född 1995 (jajamän, Turban Rose här med! Och Tosca som mamma). 

Ja, var ska man börja. Det här är också en multitalang. En mycket hinderklok häst med bra gångarter! Tekla blev placerad i Breeders Trophy-fälttävlan både som 5- och 6-åring. Sen fortsatte det… Bland annat har hon gått två EM (ett junior och ett young rider) och har placeringar upp till trestjärnig fälttävlan. Tävlat internationellt såklart. Flera duktiga fälttävlansryttare har ägt henne och tävlat henne framgångsrikt, och även andra fälttävlansuppfödare har haft henne som avelssto. Det kan man ju förstå. Hennes avkommor som hon fått hittills är efter Nobel och Lasandos. Här är några härliga bilder på henne!

Skärmavbild 2015-05-02 kl. 16.57.51 Skärmavbild 2015-05-02 kl. 16.58.01
Det är faktiskt lite extra kul med ston, man kan ju följa deras avkommor även när stona själva slutat tävla. Det ska bli spännande att se vad den här släkten tar sig för framöver! 

Publicerat i: Avel

3 reaktioner på ”Min hästs duktiga familj del 3: Fälttävlans-amazonerna!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s