Den så kallade långhelgen

Jag har kommit på varför jag är så trött. Jag tar det lugnt iofs tycker jag (emellanåt iallafall), men jag har sällan en vilodag. Dvs när inget är inplanerat. Det hade jag inte idag heller, men jag får försöka bättra mig på den punkten. Kom väl att tänka på det när många skriver på FB ”åh vad skönt med långhelg”. Jo tack, om man inte ska jobba ideellt hela helgen plus rida två hästar om dan. Då har man det nog lugnt och skönt. 😉

Nåväl, fast jag har lite dåligt samvete för att jag inte red Nova idag så har jag ändå tagit det lite lugnt. Tyvärr inte hunnit med trädgårdshäng direkt, men det kanske blir nästa helg.

Jag har stått i affären hela helgen och det har gått bra. Förutom att jag fick uppfostra några skitungar, plus stå ut med nån sur tant som tyckte att det ”aldrig hände nånting i den här byn”. Tack för den. Vi bara driver en lanthandel i stort sett helt ideellt, ordnar skördefester, valborg, julmarknad, hemleveranser, byapubar, utomhusbio och musikkvällar… Som tur är finns det massor med goa människor som berömmer massor och är så glada, goa och tacksamma. Man får fokusera på dem. Jag rekommenderade för övrigt kärringen att gå med i evenemangsgruppen i kooperativet, ”den gruppen kan behöva nån som dig som verkligen vill göra nåt och vill engagera sig” sa jag och hoppades att det inte hördes att jag egentligen hade lust att strypa henne.

Tell kommer och möter mig i det fina vädret

Tell, min älskade Tell kom jag upp på idag iallafall även om det ”bara” blev ett djur ridet. Jag prioriterade att åka hem och mysa med sambon och dricka vin före att rida Nova. Sånt är livet. Jag tänker att det är väl en världslig sak. Jag får fundera på hur jag ska göra på onsdag, den här gången vill jag verkligen inte vara med på Jensträningen, haha! De andra gångerna har jag ju velat ”jättegärna” i jämförelse med denna gång… ähum.

Nova. Skithäst. Men söt! 😉

Tell var SÅ fin idag och jobbade på jättefint. Så himla härlig att rida när han är på det humöret! 💖 Det var varmt och soligt och han blev lite svettig, men jag tror inte att vi har överansträngt oss ändå direkt. Tog på mig mina as-stela dressyrstövlar och jag rider banne mig alltid bättre i dem än något annat. Trots att blodet fortfarande stasar sig i benen efter att jag ridit i de förbannade stövlarna i mer än ett år!!!

Red lite zickzack och bara styrde med vikthjälperna och skänkeln, för att lösgöra och få in bogarna i ramen. Och för att jag ska låta bli att styra med handen. Tror vi fick den övningen av Karin en gång. Den är SÅ bra! särskilt i trav. Man kan rida lite ”ojämna” zick-zack-vägar så hästen inte riktigt vet vart man har tänkt vända. Försök att inte använda handen alls. Hästen ska följa, det är prio ett.

Cavalettibommar blev det också, och lite galopp på stora volter. Skänkelvikningar och stora serpentinbågar i trav. Oj vad fin han blev Jag sänkte förresten stiglädren ett hål, och trodde de skulle bli alldeles för långa. Men det gick bra! Tycker jag kom ner bra i sadeln med avslappnade ben. Sen sitter jag ju inte ner så mycket på honom än, i trav rider jag lätt och i galopp växlar jag med att stå upp och sitta ner.

 Känner mig lite självisk, men det var verkligen jättemysigt att bara rida min fina häst idag och inte behöva tänka överhuvudtaget på Annas kaxiga djur. Jag skiter i Nova idag helt enkelt, det kommer fler dagar. 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s