Dressyrträning för Lisa – och hoppträning från backen

Idag har det varit jättevarmt och härligt väder, så underbart! Lastade Tell och körde bort till Älmåsen, bävade lite för att det skulle vara asvarmt i ridhuset men som tur var kunde vi få rida på utebanan om vi ville. Det ville vi!

Tell och jag blev genomblöta i svett ÄNDÅ, men fast vi var ute var det ju fortfarande varmt. 15-16 grader måste det nog ändå ha varit.

Det var jätteroligt att träna för Lisa igen, som jag har längtat! Hon var glad att se oss igen också. 🙂 Fick beröm direkt för att jag red fram mycket bättre med lång låg hals, spänst och bra takt och bjudning. Så kul att höra! Det blev jag verkligen jätteglad för. Inte alltid man själv märker framsteg i ridningen, då är det toppen att tränaren gör det! 😊 

Tell var duktig, men lurade mig några gånger när jag inte hann förekomma honom, särskilt i vänster varv. Spände till, spelade lite Allan och blev stark så vi fick göra halt och börja om. Men när jag red ordentligt så gick han som en peng. Fina fina häst! Mycket nöjd med sig själv efteråt. Ja det var vi båda två. Fast jävlar i havet vad jobbigt det är att rida dressyr!!! Jag drack typ tre liter vatten efteråt. Helt färdig. Hahaha!

Hörnpasseringarna ska bli bättre, jag måste sluta hålla i höger och lita på att han följer vänster tygel, han ska svara för små hjälper… osv osv. Mycket nyttigt, nu ska vi träna på! Man måste verkligen rida för tränare ibland, annars latar man till sig! Så är det för mig iallafall. Skillnad på ridning och ridning, även om jag såklart gör mitt bästa när jag är själv också.

Sen var det hem, ut med Tell i hagen och in med Nova. (Tell stod faktiskt rätt snällt i släpet på vägen hem!! Plötsligt händer det! 🙂 ) Jens kom och red Nova före grupperna med hoppträningen körde igång. Det var verkligen intressant att se. Det är alltid kul att se proffs rida tycker jag. Först verkade det som att hon inte tänkte visa nåt av sitt humör, hon gick så fint så. Och Jens rider ju så snyggt och lätt så det är en dröm att se. Men sen lackade hon ur likadant som hon gjort med oss och då fick Jens se HUR dum hon verkligen är. Hon ger sig ju inte heller, inte ens efter jag vet inte hur många korrigeringar. Riktigt, riktigt tuff är hon. Jag tror inte jag riktigt hade förstått vidden av det hela förrän idag. Men nu vet jag. Och Jens tror inte att vi reder ut det här heller, det blir för farligt, så han ska rida henne nu.

Louise och jag ska bara rida ut henne i skogen. Plus att jag kan ta henne på banan och longera henne ibland. Det känns bra!

(Filmade eller fotade inte när Jens red pga jag inte ville utan att ha frågat. Och det kändes inte som läge att fråga heller).

Kollade lite på hoppträningen sen, det så jätteroligt ut. Längtar tills jag kan vara med på Tell igen! Härligt att träningarna är ute nu.


Jag är helt slut nu efter en lång dag i stallet… många timmar blev det. Fick sån himla huvudvärk efter att jag hade skrittat av Nova och ryktat hennes svettiga päls. Kvällssolen är helt underbar ute, så om jag orkar går jag kanske ut och sätter mig i trädgården och bara tittar lite. Eller så lägger jag mig i soffan och dricker ett glas vin. Eller båda. 😉


Over and out!

2 reaktioner på ”Dressyrträning för Lisa – och hoppträning från backen

 1. idooooos skriver:

  Bra jobbat! Tell ser verkligen så fin ut på dressyrbanan (avis, hehe)
  Jäklar, hon är nog som sagt tuffare än vad alla har trott. Förstår om du inte kunde filma. Inte direkt läge att dra upp juppinallen & ba ”Jag bara måååste filma detta & visa på bloggen”
  Om hon är okej efter veterinärbesöket (vilket hon säkert är) blir det nog bra om han rider henne ett tag, jäkla madame!

  • Ida Qvarnström skriver:

   ja jisses… Jens tror säkert att vi mest har klappat på henne och pussat henne på mulen och låta henne komma undan med vad som helst, men vi har ju verkligen gjort ALLT vi kan för att behandla henne tufft (om så krävs) men rättvist. Och Anna och jag är inga mesar direkt. Och så har hon bara lurat oss till månen ändå.. Men hon är en otroligt fin häst, så jag hoppas verkligen att detta reder ut sig.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s