En vild sprättkamel och en glad skit

Det var soligt och blåsigt idag, kände redan i hagen när jag skulle hämta Tell att det här kommer ju bli spännande. Oftast är det kul att ha en alert och pigg häst, men vissa dagar börjar man drömma om de där stencoola djuren som inte vrider på örat ens en gång. 

Jag måste ju ge Tell varierad träning tänkte jag, så ut måste han ju få gå. Så det blev en av våra vanliga rundor med bra underlag. Ner till sjön och tillbaka. Nackdelen är att den rundan är något kort, men man kan ju rida nån sväng extra eller i värsta fall jobba lite till på banan. Jo tack. Hästrackan var så himla glad och taggad att han gick hela rundan i piaff och passage.. visste inte ens att han kunde det. Men jodå. Den enda gångarten som funkade var galopp. Då gick det mirakulöst att styra, reglera djuret och så. Men i de andra gångarterna blev det bara ett enda sprattel. SUCK. Ja ja, han är glad iallafall. Men kan jag be att få NÅGOT mindre pepp till nästa uteritt???!!! Känns ändå helt okej att vi inte ska skämma ut oss på dressyrtävling imorgon, med tanke på detta fantastiska sprätt-register. 😛 Det är väldigt fint ute iallafall, vi har flera bokskogspartier som är helt underbara.

Tyvärr fastnade jag ju i taggtråd med Tell i just den här bokskogen för några år sedan, ryser vid blotta minnet, men som tur är gick det bra. Och jag är mållös än idag över att min tokiga häst litade helt och fullt på mig i det ögonblicket av fasa, och stod BLICK stilla i 20 minuter tills jag hade fått loss honom. Men trots att jag har lite hemska minnen så är det ju ändå väldigt fint får man säga. Bokskog är jag alltid fascinerad av, det finns inte uppe i Norrbotten där jag växte upp. Så fast jag har bott i södra Sverige länge nu tycker jag fortfarande att det är exotiskt. 🙂

Fina Telleman det peppade djuret med körsbärsträden på gården i bakgrunden

Novalisan då. Hahaha, hon är unik den hästen!! Hon ville såklart bli riden först, hon galopperade upp och ställde sig vid staketet och såg beredd ut direkt när jag kom med bilen. När jag sen red ut på Tell passerade vi hennes hage, och då blev hon jättearg och såg sotis ut. Kickade mot oss till och med!! Jisses amalia. När det sen väl VAR hennes tur så ropade jag på henne och då kom hon sättandes i världens galopp och gnäggade som en tok. Roliga lilla häst! (Det skulle jag verkligen ha filmat om jag hade hunnit!) Som sagt rätt peppad, även denna häst.. 🙂 Jag har alltså två vrålpeppade djur…

Eftersom jag hade lite tidsbrist så hann jag inte rida ut på henne också, så jag tog på henne tömkörningsgjorden och pessoaselen och så fick hon gå ett litet pass på banan. Jäklar i min låda så fin hon var. Hon lyssnade på minsta vink. Duktig tjej!

Imorgon ska vi på mopperally i Ingelstad, Matias och jag. Mitt släp får tjänstgöra som mopedfraktare eftersom vi är för gamla och stela för att köra moppe dit och hem. 😉 Det brukar ändå bli 10 mil minst på veteranmoppesadel som själva ”rallyt” är inklusive tipsfrågor, och så jäkla varmt är det ju inte än. Har man hästsläp så är det lika bra att använda det. 😉

ps. Imorgon är det cross country-day i Badminton! Spana in banan här: 

6 reaktioner på ”En vild sprättkamel och en glad skit

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jag veeeet… Jag blir nervös bara av att se detta klipp. Eller teasern för årets badminton. Men för de bästa kommer det se lätt ut. Jag vill verkligen åka till badminton nån gång, oj vad coolt det hade varit! Hela den brittiska fälttävlanskulturen liksom!!

   • idooooos skriver:

    Ja! Verkligen! Jag & ett par kompisar var påväg att åka iår, men sedan drog det ut på tiden då vissa aldrig bestämde sig & så vart det inte av. Men någon gång, absolut!
    Såg även att EM skulle gå i Skottland i sept. Min syster (en av alla) bor ju där, i Edinburgh, och tävlingarna skulle bara vara 1,5 h bort med bil. Så det kanske vore nåt! Förena nytta med nöje, hälsa på hos syrran, bo gratis samt se på fin fin sport i underbara Skottland 👌

   • Ida Qvarnström skriver:

    Å, jag hade tänkt släpa med mig min syster och hennes skotska kille på EM men det blir inte i år tyvärr. Men en annan gång ska jag absolut åka till GBR och kolla på fälttävlan!!! Vi får åka dit ihop vettja! 😊👏👏👏

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s