En lugn helg

Det fick bli en lugn helg för hästarnas del. Ryttaren var ute och gjorde annat… men det behöver man också ibland.

Igår körde jag och Matias Kvarnloppet, det årliga mopperallyt i Ingelstad (eller ja, under rundan var vi nästan hemma hos oss igen, men man vet ju aldrig hur de lägger sträckningen från år till år 😉 ) Väldigt kul var det iallafall, fast man får klä på sig som satan. Det är kallt att sitta stilla och köra moppe… även om vi ändå hade rätt tur med vädret. Solen värmde lite vid fikapausen. Men jag hade vantar och underställ och ulltröja.. 🙂 Det bästa av allt var att Matias vann 1:a pris, en jättefin veteranmoped!! De lottar alltid ut en sån varje år och det är väl 150 startande minst som är med i lottningen så chansen är rätt så liten. Men han vann den!! En jättejättefin Nymans Autoped från tidigt 50-tal. Hurra hurra!! Så då var det ju ännu bättre att vi hade latat oss och tagit med oss släpet. Lätt att få hem en tredje moppe. 😀

          
Sen kollade jag på Badminton-terrängen och var ungefär lika trött som när man har varit på fälttävlan en hel dag! Kände för att gå och lägga mig klockan åtta….

Idag har jag mest fikat hela dan känns det som. (Och skördat lite rabarber och gjort marmelad). Två vänner från Blekinge kom och hälsade på, då var jag iofs i stallet just då men skyndade mig hem. Sen har vi även firat grannen (och en av våra bästa vänner) Karin också, som fyllde år. Jag har iallafall lyckats fixa lite i växthuset och grävt lite i trädgården förutom allt fikande. Hämtade sex svintunga säckar gödsel från stallet också nu när jag ändå hade släpet påkrokat från igår. Så det var värsta workouten även om jag inte har ridit…

Skönt att känna sig lite utvilad ändå för en gångs skull. Jag brukar ofta ha panik när helgerna är slut för att jag är ännu tröttare än jag var innan. Men nu har jag faktiskt ”vilat” mig, för att vara jag. Känns bra. 🙂

Ps. Fick inte ut alla mina plantor i växthuset tyvärr, det får bli nästa helg. Så vi har fortfarande en djungel i köket.. 😉

En reaktion på ”En lugn helg

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s